Home / The Story Behind  / Horecava 2013

Horecava 2013

sensez-horecava
banner

Ook dit jaar vond er wederom een editie plaats van de Horecava in de Rai in Amsterdam. Van 7 t/m 10 januari 2013 konden horecaprofessionals op de hoogte worden gehouden van nieuwe producten, interessante innovaties, ondernemen in de horeca en konden de bezoekers proeven van alles wat de beurs te bieden had op horecagebied. Of het nou ging om bitterballen, kippenvleugels, verschillende soorten bier, koffie, thee of sterke drank, op Horecava 2013 is er voor ieder wat wils.

Uiteraard waren wij ook even op de beurs aanwezig om van de sfeer te proeven. Zoals we van voorgaande jaren hebben geleerd, hebben we de bitterballen en kippenvleugels area vermeden en liepen we meteen door naar het “Nachtleven” gedeelte waar we een aantal opvallende dingen tegenkwamen.

Artic Techno

Niet lang na binnenkomst kreeg ik een geheel vernieuwde shooter te proeven: Artic Techno. Een shooter die niet zal misstaan als je het geserveerd krijgt in een reageerbuisje, en dat is niet zonder reden. Artic Techno heeft namelijk zoals ze het zelf noemen een metallic swirl, ik kan het zelf eigenlijk niet beter beschrijven. Het lijkt namelijk, als je even met de fles schudt dat er… tjaaa… een metallic swirl aanwezig is.

Nederland is het enige land waar de Artic Techno variant verkrijgbaar is. Artic is van origine een Italiaans vodka merk die in handen is van Illva Saronno.

Artic Techno is verkrijgbaar in de smaken Apple, Strawberry en Tropical. De shooterhit van het komende jaar?

Captain Morgan

Ook onze vrienden van Diageo stonden er dit jaar weer met hun gigantische schip, een enorme eye catcher voor de bezoekers en dat merk je ook. Captain Morgan en zijn mooie vrouwelijke piraten hadden het dan ook enorm druk om hun gasten te entertainen.

Malibu Red

Je moet natuurlijk wel wat doen om de aandacht te trekken van je bezoekers op Horecava 2013. De promotieheren van Malibu Red waren namelijk gehuld in een… hoe noem je zo’n pak eigenlijk? Nou kijk zelf maar:

Malibu RED is een blend van Malibu Rum en silver Tequila in samenwerking met zanger/songwriter Ne-Yo. Malibu Red kan je koud serveren, in de mix met bijvoorbeeld cola en als shooter.

Hoshizaki

Toch wel heel interessant dat de meest fascinerende stand op de beurs voor Sensez er eentje is waar ze ijsblokjes machines tentoonstellen. Ik heb het dan over bartender’s grootste vriend Hoshizaki. Daar stond namelijk onze vriend Albert van Beeck Calkoen achter de bar, het was wel even zoeken aangezien ze vorig jaar bij Nachtleven stonden en dit jaar (net als 2 jaar geleden) bij de groot-keuken gedeelte.

“Waarom het nou zo interessant was?” Gewoon omdat je een ruime keuze had aan gins en ook nog een ruime keuze aan verschillende kwalitatief goede tonics. Zo kreeg ik van Albert bijvoorbeeld verschillende Gin’s te proeven van Chase Distillery die ik nog niet kende zoals de Marmelade vodka. In ieder geval iets wat ik nog nooit eerder op mijn smaakpalet had laten rollen. Daarnaast ook nog een elderflower likeur van dezelfde distilleerderij, krijgt St-Germain die onlangs door Bacardi Limited is gekocht er een concurrent bij?

Wil jij weten wat de favoriete Gin & Tonic is van Albert? Hou dan Sensez in de gaten. Bekijk dan hier de favoriete Gin & Tonic van Albert.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!