Home / The Story Behind  / Het gezicht achter…(deel 2) -interview

Het gezicht achter…(deel 2) -interview

banner

Voor het tweede interview van iemand uit de industrie hebben we het genoegen om Ingmar Voerman van Venuez een paar vragen te stellen.

Kan je wat meer over jezelf vertellen?

Ik ben 27 jaren jong, geboren te Dordrecht (ja, echt) op 20 maart 1982. Inmiddels woon ik al enkele jaren met veel plezier in Amsterdam. Voor- en dankzij mijn studie heb ik de jaren hiervoor in het mooie Breda, Arizona (USA) en Curaçao rondgehangen. Ik heb na de hoge hotelschool in Breda en Arizona het een jaartje geprobeerd in de hotellerie, in een commerciële functie bij NH hotels in Amsterdam, maar dit bleek niet mijn ding.

Hiervoor heb ik altijd wel ergens achter de bar gestaan, van studentenkroeg tot discotheek en zelfs een feestcafé gerund. Op het gebied van cocktails kwamen al deze zaken niet verder dan blauwe vissenkommen, zelfgemaakte dropshot en Tequila Sunrise met Euroshopper grenadine en 0% agavatequila. Maar hard werken, bier tappen en breezers ontdoppen kan ook heel leuk zijn!

Ik werk nu al 2,5 jaar bij Mondiale Nederland, uitgever van VENUEZ magazine en organisator van VENUEZ event en de Hospitality & Style Awards. 
Ik kwam in de zomer van 2007 in mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging in contact met Godfried van der Lugt en Mondiale. Het klikte al snel, en ik was gelijk verkocht aan de dingen die het bedrijf deed. Bar:nl en theme:nl gingen al snel verder onder de naam VENUEZ event & magazine, en ik was verantwoordelijk voor de sales van het magazine. Inmiddels mag ik mijzelf ook ‘Drinks Editor’ noemen, schrijf ik artikelen en houd ik mij ook bezig met allerlei activiteiten rond spirits en bartending.

Wat zijn je voornaamste taken?

Sales (advertenties/gesponsorde artikelen in VENUEZ magazine, beursdeelname aan VENUEZ event), Redactie (VENUEZ magazine), het schrijven van artikelen over spirits en cocktails en het organiseren van de taste forums en bijvoorbeeld de Best Bartender competitie in samenwerking met Bols.Welke producten vind je op dit moment interessant?

Teveel om op te noemen. Mozart Dry Chocolate Spirit vind ik erg gaaf, maar ook alle nieuwe ontwikkelingen rond gin en kwalitatieve rum volg ik op de voet. Daarnaast blijven minder bekende en/of exclusieve spirits erg interessant, zoals Pisco, Brandy de Jerez, Armagnac en Mezcal.

Wat is je favoriete cocktail op dit moment en hoe maak jij het?

Allereerst ben ik geen bartender. Favoriete cocktails en longdrinks heb ik zeker wel. Als ik erg dorst heb, kan er voor mij weinig tippen aan een gin-tonic of garden-tonic. Voor eerstgenoemde gaat mijn voorkeur uit naar een kleine groene fles, voor de tweede graag een lange groene fles of een kleine medicijnfles. Beginnende gin drinkers raad ik dan weer een kleine blauwe fles aan.
Verder word ik erg vrolijk van een Old Fashioned met Maker’s Mark, een daiquiri met Bacardi 8 of een martini met T-Ten en Noilly Prat Dry. Die mag best ‘wet’ zijn, denk aan 2:1 of 3:1. Als garnish een grapefruit zest.


Wat is je favoriete plek om cocktails te drinken?

Cocktails drink ik het liefst bij Door74. Bier kan ik overal drinken. Het ligt echt aan m’n stemming of ik in een bruine kroeg of op een hippe borrel of feestje sta. Ik denk dat vanaf komende weken Vesper Bar ook wel een favoriet zal worden!Hoe denk jij dat horeca gelegenheden de crisis kunnen overleven?

Je hoort het wel vaker, maar kwaliteit en service zijn belangrijker dan ooit. Helaas schort het hier in Amsterdam nog weleens aan. Ondernemers die hier een paar jaar geleden nog mee weg kwamen, worden hiervoor nu afgestraft. En terecht. Als de incrowd een paar maanden na opening al weer op zoek gaat naar een nieuwe hotspot, zorgen kwaliteit en service ervoor dat je een loyale en trouwe groep gasten overhoudt. Een venue als Lola’s verdient hiervoor vind ik een schouderklopje, als je zo gehyped bent in je begin maanden is succesvol blijven niet makkelijk.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!