Home / The Story Behind  / Finale Patrón cocktail competitie 2014

Finale Patrón cocktail competitie 2014

patron
banner

Na twee spannende voorrondes vond op de maandag 24 november de finale plaats van de Patrón cocktail competitie 2014 bij Le Coq in Amsterdam. Lucas Sedlmaier, Daniel Lansbergen, Alberto Matallana, Jim Brands, Kristian Jagerman, Adriaan Innemee en Romario van der Stap mochten hun cocktail presenteren aan de 4-koppige jury bestaande uit Ingmar Voerman, Lydia Soedadi, Victoria Koblenko en Ricardo Sporkslede.

Bij binnenkomst werden de gasten warm onthaald met een bar bemand door The Fabulous Shaker Boys. Er was keuze uit verschillende cocktails en mixdranken zoals o.a een Paloma, Tommy’s Margarita, Classic Margarita en Patrón Bitter Lemon. Na een hapje en een drankje was het tijd voor de spannende finale.

Iedere bartender kreeg 5 minuten om zich voor te bereiden en vervolgens 7 minuten om de cocktail te presenteren. Na 7 vermakelijke presentaties, kreeg de jury een uur de tijd om de deelnemers te beoordelen en de winnaars bekend te maken. Na een uurtje spanning werd de cocktail van Lucas Sedlmaier gekozen als winnende cocktail. Hij gebruikte een zelfgemaakte shrub en een garnering in de vorm van de vleugels van het Patrón logo. De prijs die hij hiermee heeft gewonnen bestaat uit een reis naar Mexico en een fles Patrón platinum.

De avond werd afgesloten onder het genot van Patrón drankjes en muziek van niemand minder dan DJ Victor Crizee!

Wij wensen Lucas Sedlmaier heel veel plezier in Mexico!

[nggallery id=65]

tekst: Fabulous Shaker Boys
foto’s: Patrón

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!