Home / The Story Behind  / Disaronno The Mixing Star 2015

Disaronno The Mixing Star 2015

disaronno-mixingstar2015
banner

Het was altijd al heel aantrekkelijke om mee te doen aan Disaronno The Mixing Star maar nu wordt het wel heel interessant! Want de prijs van dit jaar is er niet zomaar een, het is een prijs waar iedere bartender gelukkig van wordt. Dan heb ik niet over een barset of een mooie prijsbeker, maar een geheel verzorgde reis naar Tales of the Cocktail 2015 in New Orleans. Hoe je deze mooie prijs kunt verzilveren? Winnen natuurlijk! Hoe dat allemaal in zijn werk gaat leggen we je graag uit.

De regels van Disaronno The Mixing Star 2015

Zoals voorgaande edities bestaat ook dit jaar de cocktailwedstrijd uit 2 rondes. Een online gedeelte waarbij deelnemers hun signature Disaronno Cocktail op kunnen sturen en een live gedeelte waar de finalisten hun signature cocktail kunnen presenteren.

Ronde 1: Online registratie

Iedere professionele bartender mag meedoen met Disaronno the Mixing Star 2015 door zich online te registreren. Dit kan via www.themixingstar.com tussen 18 februari en 22 april 2015. Eenmaal op de website kan je je persoonsgegevens invullen en de naam en het recept van je signature Disaronno cocktail opsturen.

Als je weet dat je mee wilt doen maar nog geen Disaronno signature cocktail hebt, dan kan je je nu ook registreren en later pas je recept opsturen. Eenmaal geregistreerd mag je het recept zo vaak aanpassen als je wilt voor de officiële sluiting van de inschrijving op 22 april 2015.

Het recept dat je instuurt moet aan de volgende regels voldoen:

 • Het recept moet een origineel en persoonlijke creatie zijn
 • Je signature Disaronno cocktail moet minstens 1,5 cl (15ml) Disaronno Originale bevatten
 • Het recept bestaat maximaal uit 7 ingrediënten. Mocht je gebruik maken van een zest, dan kan je deze in het recept aangeven als garnering
 • Bij het invullen van de registratie moet elk ingrediënt duidelijk worden aangegeven in het juiste vlak met het juiste merk of type
 • Hoeveelheden worden ingevuld in cl (1 cl = 10 ml) behalve bitters, sauzen, kruiden en specerijen
 • Garneringen worden niet gezien als ingrediënten
 • Het is toegestaan om zelfgemaakte producten te gebruiken zoals foams, siropen, infusies en jams. Tijdens de live casting moeten de zelfgemaakte ingrediënten worden gelabeld met de ingrediënten en de datum waarop het gemaakt is. Elk zelfgemaakt product staat gelijk aan 1 ingrediënt
 • Het soort ijs wat je gebruikt moet worden aangeven in de registratieformulier
 • Wat voor techniek je gebruikt bij het maken van je cocktail is aan jou, selecteer hiervoor de juiste opties in het menu: Build, Shake & Strain, Blend, Layer, Stir en Muddle. Als je een andere techniek zoals “Throwen” gebruikt kan je dit aangeven in het menu.

De cocktails zullen worden beoordeeld aan de hand van de volgende punten:

 • Smaak en balans
 • Hoe goed Disaronno naar voren komt in het recept
 • Inspiratie en creativiteit

De 10 recepten die doorgaan naar de finale zullen vóór 13 mei worden geselecteerd door 3 leden van de technische jury.

Ronde 2: Finale/Casting

De live finale zal ook dit jaar geheel in filmsetting plaatsvinden, met camera’s, licht en een echte filmklapper. De exacte locatie en tijd zal nog bekend worden gemaakt. Anders dan voorgaande jaren zullen de finalisten worden beoordeeld in 2 rondes. Een waarbij de 10 finalisten hun signature cocktail presenteren aan een technische jury die de finalisten beoordeeld op hun optreden. Na de eerste ronde blijven er 5 bartenders over die doorgaan naar de 2de ronde waarbij het publiek een stem krijgt. Aan het eind van de 2de ronde zullen de punten bij elkaar worden opgeteld en de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt.

De technische jury gaat jou beoordelen op de volgende punten:

 • Smaak en balans
 • Techniek
 • Hoe goed Disaronno naar voren komt in de cocktail
 • Optreden
 • Cocktail presentatie
 • Kennis over Disaronno

De winnaar van Disaronno The Mixing Star wint de superleuke en geheel verzorgde reis naar Tales of the Cocktail in New Orleans, USA tussen 14 juli en 20 juli 2015! Heel veel succes en may the best bartender win!

Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in via www.themixingstar.com

Geen 18 geen alcohol
Geniet maar drink met mate

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!