Home / The Story Behind  / Callooh Callay bij Tales & Spirits

Callooh Callay bij Tales & Spirits

tales-and-spirits
banner

Op woensdag 15 mei vond er wel een heel bijzonder evenement plaats bij Tales & Spirits. Tales & Spirits werd voor een avond overgenomen door Callooh Callay met een exclusief Callooh Callay menu, bartenders en zelfs tafellakens.

Jubjub

Achter de bar stonden barmanager Andrea Montague en haar trouwe bartender Rhys Wilson, head waitress Daisy Woods zorgde ervoor dat niemand iets tekort kwam. De exclusieve Callooh Callay Menu is geïnspireerd door iets waar de Britten erg goed in zijn, namelijk ontbijt. Een leuk extraatje is dat de cocktailkaart is vormgegeven als een minikrant met mooie verhalen (met een hele grote knipoog) over Andrea, Rhys en Daisy, een kruiswoordpuzzel, een cockney slang woordenboek en de cocktails.

Callooh Callay cocktails

Uiteraard moesten we een paar van deze Callooh Callay creaties proeven. We begonnen met een Freshly Squeezed, een cocktail met Genever, bloedsinaasappel likeur, vers citroensap, ontbijt marmelade en een hint van Chartreuse. Daarna gingen we over op de Builders Brew, een cocktail op basis van met thee geinfuseerde Genever, Seve, vers limoensap, moutsiroop en een theezakje als garnering. Toen we hoorden dat er ook een cocktail was met bacondust, moesten we deze wel proberen en werd ook de Eggs “Over Easy” besteld. Wellicht kan je aan de naam al zien dat dit wel een flip moest zijn, denk daar eens bacon bij… een gouden combinatie! De rest van de cocktails hebben we helaas niet geproefd, maar zullen vast net zo lekker zijn geweest.

De grappige leuke namen van de cocktailkaart zoals de BB on T, Crunch Corner en East London Traffic Jam werden ook weerspiegeld in hoe Andrea, Rhys en Daisy zijn. Zo riep Rhys op een gegeven moment tegen Daisy dat de cocktails klaarstonden waarbij Daisy op een luidruchtig en grappige manier terugriep: “Keep your knickers on Rhys”.

Over Callooh Callay

Callooh Callay is een award winning bar in de Londense wijk Shoreditch. Je kent ze misschien wel omdat ze tijdens Tales of the Cocktail in 2012 een award wonnen voor ’s werelds beste cocktailmenu. Callooh Callay bestaat uit verschillende ruimtes waarbij er ook een geheime bar is met de naam Jubjub. Hier kan je pas in als je de geheime ingang weet. Mocht je een keer Londen bezoeken, dan mag je Callooh Callay zeker niet missen.

Callooh Callay
65 Rivington Street
Londen

Je vraagt je misschien af waar de naam Callooh Callay vandaan komt, deze komt uit het nonsensgedicht Jabberwocky van Lewis Carroll uit het boek Through the Looking Glass uit 1871. De naam van de geheime bar boven Callooh Callay JubJub komt ook uit hetzelfde gedicht.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!