Home / The Story Behind  / ACR Certification Programme bij Dvars

ACR Certification Programme bij Dvars

acr
banner

Op maandag 26 mei 2014 vond er bij Dvars Amsterdam de Authentic Caribbean Rum Certification Programme plaats (Meer informatie over dit initiatief is te vinden in ons artikel over ACR) Onder leiding van Andrew Nicholls werden de +/- 30 aanwezige bartenders meer verteld over het keurmerk en kregen ze meer informatie over de aangesloten rummerken. Uiteraard werden de rums ook uitvoerig geproefd.

acr-dvars-2
In een informele setting waarbij krukken rondom Andrew werden verzameld nam Andrew ons mee in de wereld van rum. Heel formeel hoefde het allemaal niet, want „rum is fun”. Door een korte maar krachtige les rondom het ontstaan en de productie van rum werden alle aangesloten rums voorgesteld en geproefd door de aanwezigen.

De volgende rums zijn aangesloten bij het ACR keurmerk:

– Angostura 1919
– Rhum Barbarcourt Reserve Speciale
– Ron Barcelo Imperial
– Borgoe Rum 8
– Brugal XV
– Captain Bligh XO
– Chairman’s Reserve
– Clarkes Court Old Grog
– Cockspur
– Doorly’s XO
– El Dorado 15
– English Harbour aged Antiqua Rum
– Mount Gay Extra Old
– Barbados rum 10
– Travellers 5 barrel

thumb

Snel vrienden maken

acr-andrew-nicholls
Volgens Andrew maak je snel vrienden in de Caribbean en dat gebeurd zodra je bij de douane komt en ze je vragen wat je in de Caribbean komt doen. Als je als antwoord geeft dat je komt om rum te proeven dan worden ze allemaal heel enthousiast. Andrew vervolgd zijn presentatie met een Caribbisch accent „Mount Gay XO with fresh coconut water man” zegt een van de douaniers, het antwoord van een andere douanier volgt „no man, Doorly’s XO” en een andere douanier geeft weer een ander antwoord. Hieraan kan je zien dat rum helemaal bij de cultuur hoort in de Caribbean en dat de bewoners ervan ook erg gehecht zijn aan het product rum en dat ieder een eigen mening heeft wat de beste rum is en hoe je het kan drinken.

Het belang van ACR

acr-dvars-3
Het initiatief is volgens Andrew niet zonder reden. Het zijn kleine distilleerderijen die hun hoofd boven water moeten houden en op moeten boksen tegen de grote spelers op de markt. Als we deze kleine distilleerderijen met hun geweldige rums niet zouden ondersteunen zullen een aantal van deze merken verdwijnen.

De opmars van rum heeft afgelopen decennium wereldwijd plaatsgevonden. Met de terugkomst van de cocktailcultuur en de diversiteit van de rum categorie vraagt dit om meer aandacht en kennis van deze bijzondere drank. Bartenders staan met hun toewijding en enthousiasme over rum aan de voet van deze groei. ACR heeft daarom deze internationale campagne gelanceerd om met het keurmerk Authentic Caribbean Rum een wereldwijde standaard op gebied van rum neer te zetten. Meer over deze groei, en de typen rum die verschillende consumenten wereldwijd kiezen lees je in de laatste publicatie van ACR.

Het volledige programma

De professionals die maandag 26 mei aanwezig waren bij Dvars voor de masterclass kunnen hun diploma downloaden door zich te valideren met hun code. Tevens kunnen ze zich inschrijven voor het volledige certificeringsprogramma. Door je in te schrijven voor het volledige certificeringsprogramma maak je kans om een week lang getraind te worden door rum producers in de Caribbean.

ACR Certification Programme gemist?

acr-dvars-4
Mocht je de training bij Dvars hebben gemist? Geen nood! Want op 16 juni 2014 wordt de presentatie nogmaals gegeven, ditmaal bij Door 74 onder leiding van Andrew Nicholls. Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!