Home / Het verhaal achter het merk  / Leonard, Ruben, Sebas en Ben – Eigenaren Kever Genever

Leonard, Ruben, Sebas en Ben – Eigenaren Kever Genever

kever-genever
banner

Sebas, Ruben, Leonard en Ben zijn de 4 jonge honden achter het merk Kever Genever. Een opvallende Genever die wordt gepresenteerd in een minimalistische blik! Tijd voor ons om de heren wat vragen te stellen.

Kunnen jullie wat meer over jezelf vertellen?

Kever Genever wordt gerund door vier Jonge Honden, met als thuisbasis Amsterdam. Leonard komt uit de hotelwereld, hij regelt events voor Kever Genever. Ruben geeft overal proeverijen en houdt zelden op over wat hij gedistilleerd heeft. Sebas slijt Kever Genever aan hippe barren en wordt hoogstwaarschijnlijk Nederlands nieuwe genever mascotte. Dan is er nog rekenwonder Ben die alles in de gaten heeft en de andere jongens vertelt dat ze niet te veel moeten experimenteren met smaken omdat daar geen geld voor is. Ons team bindt zich door grote liefde voor het werken met lokale en ambachtelijke producten. We willen gewoon echte producten maken. De focus ligt bij ons op de inhoud van het minimalistische blik.

Nog geen jaar na de lancering van ons oudhollandse drankje Kever Genever kregen we al internationale erkenning. De jury van de gerenommeerde International Wines & and Spirits Organisation (IWSC) roemde het bijzondere recept en de markante zilveren blikverpakking. Uiteraard zijn we ontzettend trots dat we een internationale jury hebben overtuigd van de smaak en uitstraling van Kever Genever. Daarnaast bieden awards als de IWSC ons een podium om een typisch Nederlands product internationaal nog meer onder de aandacht te brengen. We willen laten zien dat Genever een heel goed basisingrediënt is voor het maken van uiteenlopende cocktails.

We komen zelf uit de horeca, en vinden het daarom gaaf om te zien dat Kever Genever wordt omarmd door Nederlandse top sommeliers en cocktailmixers. Niet alleen in Nederland neemt de populariteit van Kever Genever toe, ook vanuit België , Duitsland en Italië groeit het aantal bestellingen in rap tempo. Dat is erg leuk om te zien.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen van Kever Genever

De voorvader van de hedendaagse Gin, Vermouth en de Mezcal is een oeroude Hollandse borrel. Deze borrel is vooral bekend onder de naam Jenever, maar heette oorspronkelijk Genever. Helaas is het oude handgemaakte recept in de vergetelheid geraakt. Waarom zouden we allerlei buitenlandse distillaten naar Nederland importeren, terwijl we zo’n prachtig recept in de eigen Nederlandse drankenkast hebben staan? Het is immers allemaal met ‘oude genever’ begonnen en een bijzonder onderdeel van onze Nederlandse geschiedenis waar we best wat trotser op mogen zijn. Het was een drankje wat onze grootvaders dronken, maar daar moeten we vanaf. Het is een distillaat van onze generatie.

Hoe zijn jullie te werk gegaan om het product op de markt te brengen?

Echte oude genevers worden niet gemengd, maar gedistilleerd. In andere woorden, oude genever
wordt met de hand gemaakt waarbij enkel wordt gewerkt met natuurlijke ingrediënten. Om de kunst van Genevermaken onder de knie te krijgen, zijn we (Sebastian, Ruben Leonard en Benedict) in de leer gegaan bij Genever-meester Arthur Kruijt. Bijna een jaar lang hebben we geproefd, vergeleken en gebakkeleid om te komen tot de optimale smaak. Voor de verpakking is uiteindelijk gekozen voor een markant zilveren blik waarmee het distillaat geconserveerd blijft zonder kwaliteitsverlies door licht.

Wat is jullie favoriete cocktail?

Die is tamelijk simpel. De Amsterdam Negroni. Dat is 40 ml Willems Wermoed, 20 ml Kever Genever en 20 ml Campari. Twee Amsterdamse new kids on the block in een glas. We merken dat veel bartenders oude Genever gebruiken om nieuwe smaken te creëren. Dan merk je ineens dat je oude Genever inderdaad aan de basis staat van veel cocktails.

Waar drinken jullie het liefst een cocktail?

Amsterdam krijgt steeds betere barren. Als ik we er een moeten kiezen voor een lekkere cocktail wint Porem in Amsterdam. Dat zijn echte vakmensen met passie die graag vertellen wat ze maken en waarom. Hier letten ze echt op smaakbeleving.

Wat zijn interessante nieuwe producten in jullie ogen?

Op dit moment kijken we graag naar distilleerders die echt gave dingen doen met smaken. Eten gecombineerd met distillaten wordt de nieuwe trend. De boys van The Stillery doen echt goed werk, maar ook Hermit Gin (al iets langer in de weer) heeft een fantastisch product.

Foto: Kever Genever

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!