Zomer cocktails


Na een paar herfstachtige dagen midden in de zomer schijnt het zonnetje vandaag weer, tijd weer om wat inspiratie op te doen met een paar zomer cocktails van Amilcar Goncalves (Aperitivo Utrecht), Rick Welcker (Feijoa), Rick Hasselo (Zeezicht Breda), Kevin Kroon (Feijoa Amsterdam), Timo Janse (Door74 Amsterdam) en Marcel van der Ben (Geisha Amsterdam).
Amilcar Goncalves | Honey Daiquiri | Aperitivo Utrecht
40ml Havana 7
25ml Verse limoensap
20ml Honing
Glas: Martini
Methode: Shaken en dubbelstrainen in een martini glas
Garnering: Partje limoen
Rick Welcker | Feijoa’s Melonrita | Feijoa Amsterdam
Stuk verse watermeloen
50ml Arette Blanco Tequila
25ml Verse limoensap
20ml Agave siroop
Glas: Martini
Methode: Shaken en dubbelstrainen in een martini glas
Garnering: Stukje watermeloen als garnituur
Rick Hasselo | The Peacemaker | Zeezicht Breda
30ml Sake
35ml Cointreau
20ml verse citroensap
4 schijfjes komkommmer
25ml Crodino
Glas: tumbler
Methode: Muddle de komkommer met verse citroensap, pour de ingredienten in een tumbler, vul het glas met crushed ijs en aftoppen met Crodino
Garnering: Lang stuk komkommer
Kevin Kroon | Spice Trade Mojito | Feijoa Amsterdam
40 ml Bacardi Reserva
15 ml Carpano Antica Formula
15 ml verse limoensap
10 ml vanillesiroop
8 grote muntblaadjes
3 frambozen
2 kleine stukjes rode peper
Ginger Ale
Glas: Sling
Methode: Muddle de frambozen met de peper en de munt. Voeg de overige ingredienten toe met crushed ijs behalve de ginger ale en churn. Aftoppen met ginger ale en voeg nogmaals crushed ijs toe.
Garnering: rode peper, frambozen, munttopje
Timo Janse | Coronation skin | Door74
45 ml blended scotch
45 ml Carpano Antica Formula
1 fijngesneden kumquat
15 ml Boudier Quignolet de Dijon
1 dash TBT Xocolatl bitters
Glas: Classic cocktail
Methode: Shaken en dubbelstrain in klassieke cocktailglas
Garnering: Halve kumquat en een tros aalbessen
Marcel van der Ben | Kingston Swizzle | Geisha Amsterdam
30ml Appleton VX
15ml Cointreau
15ml Cherry Marnier
30ml vers geperste ananassap
20ml verse limoensap
10ml Orgeat
Glas: tumbler
Methode: Swizzle
Garnering: Ananasstukje, munt en limoen