Home / Artikelen  / Zomer cocktails

Zomer cocktails

italian-summer
banner

Na een paar herfstachtige dagen midden in de zomer schijnt het zonnetje vandaag weer, tijd weer om wat inspiratie op te doen met een paar zomer cocktails van Amilcar Goncalves (Aperitivo Utrecht), Rick Welcker (Feijoa), Rick Hasselo (Zeezicht Breda), Kevin Kroon (Feijoa Amsterdam), Timo Janse (Door74 Amsterdam) en Marcel van der Ben (Geisha Amsterdam).

Amilcar Goncalves | Honey Daiquiri | Aperitivo Utrecht

40ml Havana 7
25ml Verse limoensap
20ml Honing

Glas: Martini
Methode: Shaken en dubbelstrainen in een martini glas
Garnering: Partje limoen

Rick Welcker | Feijoa’s Melonrita | Feijoa Amsterdam

Stuk verse watermeloen
50ml Arette Blanco Tequila
25ml Verse limoensap
20ml Agave siroop

Glas: Martini
Methode: Shaken en dubbelstrainen in een martini glas
Garnering: Stukje watermeloen als garnituur

Rick Hasselo | The Peacemaker | Zeezicht Breda

30ml Sake
35ml Cointreau
20ml verse citroensap
4 schijfjes komkommmer
25ml Crodino

Glas: tumbler
Methode: Muddle de komkommer met verse citroensap, pour de ingredienten in een tumbler, vul het glas met crushed ijs en aftoppen met Crodino
Garnering: Lang stuk komkommer

Kevin Kroon | Spice Trade Mojito | Feijoa Amsterdam

40 ml Bacardi Reserva
15 ml Carpano Antica Formula
15 ml verse limoensap
10 ml vanillesiroop
8 grote muntblaadjes
3 frambozen
2 kleine stukjes rode peper
Ginger Ale

Glas: Sling
Methode: Muddle de frambozen met de peper en de munt. Voeg de overige ingredienten toe met crushed ijs behalve de ginger ale en churn. Aftoppen met ginger ale en voeg nogmaals crushed ijs toe.
Garnering: rode peper, frambozen, munttopje

Timo Janse | Coronation skin | Door74

45 ml blended scotch
45 ml Carpano Antica Formula
1 fijngesneden kumquat
15 ml Boudier Quignolet de Dijon
1 dash TBT Xocolatl bitters

Glas: Classic cocktail
Methode: Shaken en dubbelstrain in klassieke cocktailglas
Garnering: Halve kumquat en een tros aalbessen

Marcel van der Ben | Kingston Swizzle | Geisha Amsterdam

30ml Appleton VX
15ml Cointreau
15ml Cherry Marnier
30ml vers geperste ananassap
20ml verse limoensap
10ml Orgeat

Glas: tumbler
Methode: Swizzle
Garnering: Ananasstukje, munt en limoen

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!