Home / Artikelen  / Vesper Bar ziet het licht

Vesper Bar ziet het licht

banner

Boutique Bar Vesper opent vandaag haar deuren aan de Vinkenstraat 57. Tussen de hippe Haarlemmerdijk en de Brouwersgracht ligt op, een ongebruikelijke locatie, Vesper Bar.Een bar waar veel van verwacht mag worden. Zo tref je er een grote keur aan cocktails, wijnen en andere dranken. Vesper dankt zijn naam aan de Vesper cocktail vernoemd naar de enige vrouw waar James Bond ooit van hield, Vesper Lynd!

Ontdek hoe een stijlvolle bar met internationale flair samen komt met de intimiteit van een huiskamer. In de knusse bar, waar persoonlijke service het waardevolste goed is, valt direct het karakter op. Een lijst van de meest uiteenlopende en speciale seizoens gebonden cocktails voert de boventoon in het menu naast de bekende klassiekers. Op zondag kun je er zelfs een heuse ‘urban high tea’, bestaande uit warme en koude cocktails en heerlijke hapjes bestellen. Daarnaast biedt deze eigenzinnige bar een aantal zeer mooie wijnen en bieren met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Het ‘All Star’ barteam bestaande uit onder meer Fjalar Goud, Misja Vorstermans en Andrew Nicholls geven smoel en smaak aan de zaak. Dit gepassioneerde team heeft in Nederland en over de grens een enorme reputatie opgebouwd. Nu staan ze klaar om hun kunsten bij Vesper te tonen. Daarnaast verzorgen zij ook workshops, zodat je straks zelf ‘n heerlijke Cosmopolitain, Espresso martini en Vesper weet te maken.

Het interieur houdt het midden tussen een knusse woonkamer en een exclusieve bar. De sexy kleuren en de warme hout tonen zorgen voor een geborgen gevoel. Met een zeer gevarieerd publiek voelt iedereen zich er op zijn gemak. Hier kom je dus om even met vrienden of date te relaxen, of om lekker te genieten voor je je verder in nachtelijke avonturen stort. Maar ook als afsluiter van een heerlijke avond kun je hier terecht, want dankzij de nachtvergunning kan tot in de donkere uren van de nacht genoten worden.

Boven de bar opent binnenkort ook de exclusieve Vesper Room, een stijlvol ingericht appartement als extensie van de bar en beschikbaar voor speciale privé gelegenheden.

Achter deze exclusieve retraite staat een sterk team onder leiding van 2 bezielde oprichters. Hun gemeenschappelijke historie in de horeca en liefde voor etablissementen met unieke charme en exclusiviteit, vormden de drijfveer een nieuw en eigen concept in Amsterdam neer te zetten.

Het interieur is ontworpen door Maarten Wijnen van Steelstuff, die ook eerder aan succesvolle Horeca formules als Door74 meewerkte.

Het gastenboek zorgt er tot slot voor dat je jouw favoriete cocktails nooit meer vergeet, fijn bij een volgend bezoek.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!