Venuez Hospitality & Style Awards 2010 | The results

De jaarlijkse VENUEZ Hospitality & Style Awards werden gisteravond uitgereikt in Huis ter Duin te Noordwijk. De winnaars worden beschouwd als ’s lands meest toonaangevende horecagelegenheden. De awards zijn een initiatief van het vakblad VENUEZ Hospitality & Style Magazine dat zes keer per jaar schrijft over horeca met een bijzonder design of concept. Tijdens de gala-avond met diner werden de ‘oscars van de horeca’ in tien categorieën uitgereikt. De winnaars werden bekend gemaakt door onder andere Ian Bartos (Barsupport), Hans Steenbergen (Food Inspiration), Roberto Payer (General Manager Hilton Amsterdam), Hans van Wolde (Chef-kok en eigenaar van Beluga Maastricht) en Hans Meijer (Hotels Ahead). De grote winnaar is Sofitel The Grand, het hotel in Amsterdam ontving twee awards. De VENUEZ Hospitality & Style Awards bewijzen dat ons land wel degelijk horecaconcepten van mondiaal niveau in huis heeft, aldus het jurycommentaar.
En de winnaars zijn…
HOSPITALITY & STYLE AWARD
BERT VAN DER LEDEN | IQ CREATIVE
“Bert van der Leden heeft in het afgelopen jaar bijzondere venues gerealiseerd in binnen- en buitenland, geheel tegen de tendens van het huidige uitdagende economische klimaat in. Hij is een voorbeeld voor velen en heeft tevens de Nederlandse horeca internationale faam bezorgd”.
HOSPITALITY CONCEPT OF THE YEAR
THE HARBOUR CLUB | ROTTERDAM
“The Harbour Club Rotterdam is een complete, gevarieerde zaak die binnen zeer korte tijd de Rotterdammers wist te charmeren”.
RESTAURANT DESIGN OF THE YEAR
BRIDGES | AMSTERDAM
“Bridges bouwt de brug tussen historie en heden, hospitality en style. Een verfrissende aanwinst voor hotelgasten van Sofitel Amsterdam The Grand én de Amsterdammers”.
INTERIOR DESIGN OF THE YEAR
HOLLAND CASINO | ROTTERDAM
“Holland Casino Rotterdam is erin geslaagd om het traditionele imago los te laten en het casino in de huidige tijd te trekken. De hospitality-onderdelen zijn zeer divers, van een indrukwekkend design met een internationale allure tot bijzonder innovatieve toepassingen op het gebied van materiaalgebruik, licht en geluid”.
HOTEL CONCEPT OF THE YEAR
CASA 400 | AMSTERDAM
“Een bewonderenswaardig hotelconcept dat zelfstandig – zonder subsidies en steun – bijdraagt aan een maatschappelijk belang en tevens lucratief is. Een uitstekend voorbeeld van social design en daarom Hotel Concept of the Year”.
HOTEL CHAIN DESIGN OF THE YEAR
SOFITEL THE GRAND | AMSTERDAM
“Sofitel The Grand heeft met de imposante restyling een spraakmakende venue neergezet. De rijke historie van het pand is in het ontwerp verwerkt en vormt een soort tweede laag in het design”.
STYLE BAR OF THE YEAR
DE IJSBREEKER | AMSTERDAM
“De Ysbreker is het toonbeeld van sophistication en verfijning, tot en met de toiletten aan toe. De jury was het unaniem eens; van een oude klassieker is een nieuwe klassieker gemaakt”.
COCKTAIL BAR OF THE YEAR
VESPER | AMSTERDAM
“Vesper is een charmante, zeer toegankelijke bar met persoonlijke aandacht en een hoogkwalitatief aanbod aan cocktails. Het drankassortiment en het aanbod zijn samengesteld op basis van liefde voor de producten in plaats van focus op de merken, hetgeen de passie en creativiteit van de ondernemers onderschrijft”.
BEST USE OF TECHNOLOGY OF THE YEAR
AIR | AMSTERDAM
“Air is een schitterend voorbeeld van doordachte technologische toepassingen – ontwikkeld door de ondernemers zelf – als essentieel onderdeel van dit onderscheidende clubconcept”.
BARTENDER OF THE YEAR
FLORIAN STALLINGA | DOOR74
“Op 8 november jl. vond de finaledag van de Bartender of the Year-competitie plaats in de Bols Bartending Academy te Amsterdam. Vijftien topbartenders startten deze dag en Florian blonk uit in alle onderdelen”.
[nggallery id=36]