Home / Artikelen  / Venuez 2011

Venuez 2011

banner

Helaas zit Venuez er alweer op voor 2011. De dagen zaten vol met interessante gastsprekers, stands en bezoekers. Ik denk dat de meeste van jullie al wel weten wat Venuez is maar voor de leken onder ons toch nog even een korte uitleg. Venuez is de barshow van Nederland. Bijna alle facetten binnen de horeca komen hier aan bod. Van nieuwe dranken tot interieurinrichting en van seminars tot tastings, in twee dagen komt alles hier wel voorbij.

Venuez werd in het verleden altijd in Amsterdam georganiseerd maar nu was voor de tweede keer op rij de Cruiseterminal in Rotterdam de locatie voor de barshow. Dit jaar werden er enkele nieuwe producten getoond. Zo kon men in Nederland voor het eerst kennis maken met bier uit Ibiza. Islena bier moet de nieuwe hit worden deze zomer op de terrasjes. Naast Islena kwam ook Bacardi met een nieuwe hit. Ze willen namelijk een nieuwe generation drink in de markt zetten en gaan dit doen met Bacardi Dragon Berry. Dit is een combinatie van dragonfruit en aardbeien en je hoeft er alleen nog maar je favoriete mixer aan toe te voegen en je bent klaar. Volgens Bacardi moet dit de nieuwe Vodka Redbull worden. We zijn benieuwd.

Naast de nieuwe introducties waren er uiteraard ook enkele interessante sprekers aanwezig tijdens Venuez. Zo organiseerde The Fabulous Shaker Boys enkele sessies met personen die je niet direct zou verwachten maar zeker wel een interessant verhaal hadden. Andrea Montague bijvoorbeeld is barmanager bij Callooh Callay in London. Ze vertelde haar verhaal over hoe het is om als vrouwelijke bartender je omhoog te werken in de industrie. Vrouwen worden in de scene soms anders behandelt maar Andrea bewijst dat dit totaal onterecht is en dat ze behoort tot de top van de internationale bartenders scene.

Een persoonlijk favoriet van mij, was de presentatie van Misja Vostermans en Andrew Nicholls. Hun presentatie, Jedi Bartending, The Master and the Apprentice, ging over de huidige wereld van bartending. Zo behandelden ze de steeds groter wordende aantal cocktailbitters op de bar, want is dit nu een goede of een onnodige ontwikkeling? Volgens beide heren heb je echt niet veel meer nodig dan een stuk of vijf bitters maar dit is voor iedereen weer persoonlijk. Bartender of Mixologist was ook een discussie die naar voren kwam. Steeds meer bartenders geven zichzelf apartere titels mee zoals bijvoorbeeld mixologist. Is dit nu echt nodig of doen we soms maar wat? Ook dit moet iedereen natuurlijk voor zichzelf uitmaken. Wij hebben er eerder al een keer een artikel aan gewijd en wij kiezen voor de bartender maar dit terzijde.

Ook was er de finale van de Coffee in Good Spirits competitie. Deze wedstrijd is bedoeld om de barista’s en de bartenders bij elkaar te brengen door cocktails met koffie te combineren. Dit jaar was Richard Zijlstra van Triple C de winnaar en we willen dan ook even bij deze Richard van harte feliciteren met zijn overwinning.

Klein hoogtepuntje verder was nog de uitnodiging van Nanna van Pernod Ricard die ons uitnodigde om samen met haar de fles Havana Club Maximo te openen en met z’n allen te genieten van deze heerlijk rum en hiermee eigenlijk ook gelijk de barshow af te sluiten. Naast al deze dingen was er nog veel meer te zien natuurlijk. Eigenlijk teveel om op te noemen. Wij hebben er in ieder geval weer van genoten. We hebben veel gezien, gehoord en geproefd en we kijken alweer uit naar Venuez 2012. Trouwens binnenkort posten we nog enkele foto’s en videos van Venuez 2011 dus hou de site in de gaten.

[nggallery id=37]

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!