Home / Artikelen  / Uitslag Diageo World Class Finale 2009

Uitslag Diageo World Class Finale 2009

banner

Verspreid over drie dagen hebben 18 deelnemers meegedaan aan zes verschillende rondes, beoordeeld door ’s werelds beste bartenders. De uitslag van deze competitie is als volgt:

Canape pairing

Deze ronde werd gejureerd door Salvatore ‘The Maestro’ Calabrese een van ’s werelds beste bartenders en bekend om zijn entertainment en service op hoog niveau.
We horen vaak over de combinatie eten en wijnen maar weinig over eten en cocktails. De uitdaging is dan ook om een goede cocktail te maken bij de gerechten die werden voorgeschoteld. Iedere deelnemer proeft alle gerechten die zijn bereid en kiezen daarna twee gerechten waar ze een cocktail bij moeten bedenken. De winnaar van deze ronde werd Felix Hartmann van Burj Al Arab Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

Market

Hidetsugu Ueno de bedenker van de ice diamond begeleid deze ronde waarbij elke deelnemer 55 minuten en 30 pond kreeg om twee cocktails te creëren met ingrediënten van Whole Foods. De winnaar Ryan Chetiyawardana van Bramble Bar (Engeland) had volgens Ueno San de beste contrasterende cocktails bedacht binnen de gegeven tijd en middelen.

Cocktail Mastery

De ronde cocktail mastery test de deelnemers op kennis en het begrijpen van spirits. Begeleid door de schrijver van ‘The Joy of Mixology’ en cocktail connaisseur Gary Regan moet iedere deelnemer in deze ronde twee cocktails presenteren, een klassieke cocktail en een signature cocktail. Ook moeten de deelnemers 20 verschillende aroma’s proberen te herkennen die we vaak terugzien in wijn en spirits en tevens hun favoriete spirit herkennen uit een blind tasting.

Gary Regan was trots op de deelnemers en zal dan ook met een grappige ondertoon de recepten stelen, namen veranderen, regan’s bitters no. 6 toevoegen en zeggen dat hij ze allemaal verzonnen heeft.

De winnaar van deze ronde was niemand minder dan onze zuiderbuur Noach van Damme van L’Apereau.


(video: prnewswire)

Ritual and Theatre

Peter Dorelli velen jaren de persoonlijkheid van de legendarische Savoy Bar jureert deze ronde. Elke deelnemer serveert twee drankjes waarvan een een signature cocktail en de andere een bottle service. Deelnemers mochten hier hun fantasie hun gang laten gaan om op een zo originele manier hun drankjes te presenteren. Mari Kamata van Peninsula Hotel (Japan) werd de winnares van deze ronde.

Speed and Taste

Deelnemers van deze ronde maken zes cocktails met als jurylid Dale Degroff de grondlegger van de moderne Amerikaanse cocktails zoals wij die nu kennen. De volgende cocktails moesten worden bereid:
Caipiroska
Negroni
Margarita
Cosmopolitan
Old Fashioned
Whisky met Soda Water
De deelnemers worden beoordeeld op snelheid en smaak. Denk niet aan snelheid als je meedoet aan een snelheidswedstrijd, je bent een bartender dus je hoort snel te zijn . Smaak en presentatie spelen een veel belangrijke rol, aldus Dale Degroff. De winnaar van deze ronde is Rustambek Narzibekov van City Space uit Rusland.

Classic Cocktail

Begeleid door Simon Difford (schrijver van Difford’s Guide en eigenaar van Class magazine) presenteren de deelnemers klassieke cocktails aan de hand van een loting. Namen als Planters Punch, Bloody Mary, Mojito, Margarita en Blood and Sand passeerden de revu. Simon was zeer te spreken over de toevoeging van olijvensap aan de Bloody Mary door Khi Leonard van Westin Casuarina Resort & Spa van de Kaaiman eilanden.

World Class Bartender 2009

De uiteindelijke winnaar die volgens de jury in alle rondes het best presteerde was helaas niet onze eigen Andrew Nicholls van Door 74 maar Aristotelis Papadopoulos van Banquet uit Griekenland.

(foto: prnewswire)
Hij mag zichzelf de beste bartender noemen van 2009 en in samenwerking met Diageo een cocktailboek uitbrengen. Wij willen dan ook Aristotelis feliciteren met zijn titel.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!