Home / Artikelen  / UFL '10 HEAT 3

UFL '10 HEAT 3

banner

Voor de 3e heat op woensdag 23 juni verwacht Anthony Pullen grote deelname. “Anderhalf jaar geleden begon ik met het organiseren van wedstrijden om het niveau van flairbartending hoger te krijgen in Nederland. Naast de Nederlandse bartenders kwamen een aantal bevriende Duitse en Engelse bartenders. Nu krijg ik inschrijvingen uit Rusland, Japan, Australie, Italie…”

De locatie van de wedstrijd Bitterzoet in Amsterdam heeft een grote aantrekkingskracht op de deelnemers. Bitterzoet past perfect binnen de flairscene en de stad Amsterdam is in de ogen van deze professionele bartenders ‘the place to be’. Dat de wedstrijd uitgegroeid is tot een internationaal evenement blijkt ook uit de interesse van de World Flair Association om de wedstrijd te benoemen tot een Grand Slam, de Formule 1 van het flairbartenden. Dat de Nederlandse bartenders vooruitgang hebben geboekt is duidelijk te merken in de resultaten. De eerste heat van de UFL was voor Amsterdammer Mads Voorhoeve tevens zijn eerste wedstrijd ooit als flairbartender. Anderhalf jaar later heeft Voorhoeve kwalificatie weten af te dwingen voor de World Finals in London.

Anthony: “Mijn idee was om het niveau hoger te krijgen en bekendheid te vergroten voor flairbartending, maar uiteindelijk trainen de jongens hard en worden mijn ideeën werkelijkheid.”


De volgende heat van de UFL is op woensdag 23 juni in de Bitterzoet, Spuistraat Amsterdam. De series beginnen om 18:00 uur en vanaf 21:30 uur zal het feest losbarsten met de finals.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!