Home / Artikelen  / The Legacy Challenge finale

The Legacy Challenge finale

banner

Op 1 februari 2010 vond om 20.00 in de Suzy Wong te Amsterdam de finale plaats van de Legacy Challenge waar 10 deelnemers en 1 mystery contender streden voor een reis naar Puerto Rico. In goed gezelschap van onze goede vriend de Daiquiri werden de deelnemers een voor een gevraagd hun versie van de Daiquiri te presenteren.

De uiteindelijke winnaar werd Misja Vorstermans (Global Bartending, Vesper Bar, Feijoa), als tweede is geëindigd Andrew Nicholls en met Robert Schinkel als derde mochten alle drie de winnaars naar Puerto Rico. Iedere deelnemer kreeg nog een fles Reserva Limitada aangeboden door Brand Ambassador Ron Simpson die de avond schitterend begeleidde.

Dazzling Daiquiri door Misja Vorstermans

Legacy Character: Rafael “Pappy” Valiente

Omschrijving: De frisheid van de superior gaat prima samen met de frisse champagne. De maraschino zorgt voor extra complexiteit net zoals de 8 anos grapesyrup, deze laatste geeft tevens extra lengte aan deze Dazzling Daiquiri.

Glas: Martini

Methode: Shake & Fine Strain

Recept:
40 ml Bacardi Superior
15 ml Verse limoensap
15 ml 8 Anos Grape Syrup
5 ml Maraschino Likeur
Aftoppen met Champagne

Garnering: Druiven geflambeert in Bacardi 8.

Achtergrond

The Legacy Challenge is een cocktailwedstrijd vanuit Bacardi die hand in hand samengaat met de Limited Edition Heritage bottle van Bacardi Superior en het 100 jarige jubileum van de Original Bacardi Daiquiri. De challenge was om een originele variant te bedenken op de Daiquiri die schitterde door innovatie, smaak of eenvoud. Als inspiratie mochten de deelnemers een Legacy Character uitkiezen voor wie zij een nieuwe cocktail zouden samenstellen. Deze characters bestonden o.a. uit de oprichter Don Facundo Bacardi Masso, zijn vrouw Dona Amalia Lucia Victoria Moreau, Cubaanse bartender Constante Ribalaigua, bedenker van de Daiquiri Jennings Stockton Cox, Gastheer en Gangmaker Rafael “Pappy” Valiente en het feestbeest Facundito Bacardi.

[nggallery id=13]

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!