Home / Artikelen  / The Celebration of the Daiquiri

The Celebration of the Daiquiri

banner

Na een zeer interessante Spirit Society, wat natuurlijk langer duurde dan verwacht zoals alle andere cocktail gerelateerde evenementen, moesten wij ons haasten om op tijd te komen voor the Celebration of the Daiquiri. Eenmaal aangekomen zien we dat het event nog niet was begonnen dankzij Brandmanager Ron Simpson die zo aardig was om op de mensen te wachten van de Spirit Society.

Nadat we weer op adem gekomen waren konden we genieten van een heerlijk drankje waarna we werden verzocht om plaats te nemen aan tafel.

David Cordoba

Nadat iedereen een plaats had bemachtigd, begon Global Brand Ambassador David Cordoba te vertellen over de geschiedenis van het merk en belangrijke personen zoals oprichter Don Facundo Bacardi Masso, redder van het merk Dona Amalia Lucia Victoria Moreau, ‘bedenker’ van de Daiquiri Jennings Cox en de eerste non-Cubaanse Maestro de Ron Bacardi Jose ‘Pepe’ Sanchez Gavito.

Pepe

De inmiddels gepensioneerde Jose ‘Pepe’ Sanchez Gavito was zelf ook aanwezig op de avond en vertelde meer over het productieproces van Bacardi, dit deed hij met veel liefde en passie.Pepe reist nu de wereld rond om te vertellen over ‘zijn’ rum met passie en plezier.

Daiquiri

Na de presentaties van Pepe en David Cordoba konden we genieten van het buffet, uiteraard met een glas Daiquiri (die overigens werd geserveerd in een klassieke cocktailglas). Na het eten en drinken kregen we een presentatie van David Cordoba met vier variaties op de Daiquiri.

Het origineel

50 ml Rum
25 ml verse limoensap
2 barspoons fijne suiker

Daiquiri no2

50 ml Rum
10 ml Orange Curacao
10 ml verse sinaasappelsap
10 ml verse limoensap
1 barspoon fijne suiker
garnering: orange zest

Daiquiri no3

50 ml Rum
10 ml Maraschino likeur
15 ml verse witte grapefruitsap
10 ml verse limoensap
1 barspoon fijne suiker

Daiquiri no4

50 ml Rum
10 ml Maraschino likeur
15 ml verse limoensap
1 barspoon fijne suiker

Na de Daiquiris hadden we ook de kans om de gelimiteerde rum te proeven die volgens het recept van 1909 werd bereid. De rum is hoger in alcoholpercentage en heeft een rijkere smaak dan de variant die we nu kennen.

Na alle presentaties kregen we zelf de kans om Daiquiris te maken en te spelen met het grote blok helder ijs wat beschikbaar werd gesteld. Ook werd er een wedstrijd aangekondigd maar daarover later meer. We willen graag ‘Pepe’ en David Cordoba bedanken voor de informatieve avond en vooral Ron Simpson voor de goede organisatie en uitnodiging die we van hem hebben mogen ontvangen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!