The Celebration of the Daiquiri

Na een zeer interessante Spirit Society, wat natuurlijk langer duurde dan verwacht zoals alle andere cocktail gerelateerde evenementen, moesten wij ons haasten om op tijd te komen voor the Celebration of the Daiquiri. Eenmaal aangekomen zien we dat het event nog niet was begonnen dankzij Brandmanager Ron Simpson die zo aardig was om op de mensen te wachten van de Spirit Society.
Nadat we weer op adem gekomen waren konden we genieten van een heerlijk drankje waarna we werden verzocht om plaats te nemen aan tafel.
David Cordoba
Nadat iedereen een plaats had bemachtigd, begon Global Brand Ambassador David Cordoba te vertellen over de geschiedenis van het merk en belangrijke personen zoals oprichter Don Facundo Bacardi Masso, redder van het merk Dona Amalia Lucia Victoria Moreau, ‘bedenker’ van de Daiquiri Jennings Cox en de eerste non-Cubaanse Maestro de Ron Bacardi Jose ‘Pepe’ Sanchez Gavito.
Pepe
De inmiddels gepensioneerde Jose ‘Pepe’ Sanchez Gavito was zelf ook aanwezig op de avond en vertelde meer over het productieproces van Bacardi, dit deed hij met veel liefde en passie.Pepe reist nu de wereld rond om te vertellen over ‘zijn’ rum met passie en plezier.
Daiquiri
Na de presentaties van Pepe en David Cordoba konden we genieten van het buffet, uiteraard met een glas Daiquiri (die overigens werd geserveerd in een klassieke cocktailglas). Na het eten en drinken kregen we een presentatie van David Cordoba met vier variaties op de Daiquiri.
Het origineel
50 ml Rum
25 ml verse limoensap
2 barspoons fijne suiker
Daiquiri no2
50 ml Rum
10 ml Orange Curacao
10 ml verse sinaasappelsap
10 ml verse limoensap
1 barspoon fijne suiker
garnering: orange zest
Daiquiri no3
50 ml Rum
10 ml Maraschino likeur
15 ml verse witte grapefruitsap
10 ml verse limoensap
1 barspoon fijne suiker
Daiquiri no4
50 ml Rum
10 ml Maraschino likeur
15 ml verse limoensap
1 barspoon fijne suiker
Na de Daiquiris hadden we ook de kans om de gelimiteerde rum te proeven die volgens het recept van 1909 werd bereid. De rum is hoger in alcoholpercentage en heeft een rijkere smaak dan de variant die we nu kennen.
Na alle presentaties kregen we zelf de kans om Daiquiris te maken en te spelen met het grote blok helder ijs wat beschikbaar werd gesteld. Ook werd er een wedstrijd aangekondigd maar daarover later meer. We willen graag ‘Pepe’ en David Cordoba bedanken voor de informatieve avond en vooral Ron Simpson voor de goede organisatie en uitnodiging die we van hem hebben mogen ontvangen.