Home / Artikelen  / Tales of the Cocktail 2011 | Spirited Awards

Tales of the Cocktail 2011 | Spirited Awards

banner

Het jaarlijkse evenement ter ere van alles wat alcohol bevat, Tales of the Cocktail in New Orleans is alweer een aantal dagen afgelopen. Na een stad vol glazentekort, ’s werelds grootste Negroni, een bruiloft, heel veel katers en natuurlijk het resultaat van de 5de jaarlijkse Spirited Awards.

Grote winnaar van dit jaarlijkse awarduitreiking is Employees Only uit Manhattan, die zowel de prijs ontving voor ’s werelds beste drank selectie en ’s werelds beste coctkailbar. American Bar, The Savoy in Londen mag zichzelf sinds deze Oscar voor de barindustrie ’s werelds beste Hotel bar noemen. Terwijl Erik Lorincz, hoofdbartender bij de in de prijsgevallen Savoy werd bekroond tot Internationale Bartender van het jaar. Dubbel prijs dus voor deze Hotelbar met een rijke historie.

Benieuwd wie nog meer in de prijzen is gevallen? Hieronder een overzicht van alle gelukkigen.

AMERICAN BARTENDER OF THE YEAR
Kenta Goto, New York City, New York and Sam Ross, New York City, New York

BEST AMERICAN BRAND AMBASSADOR
Jacques Bezuidenhout, Partida Tequila

BEST AMERICAN COCKTAIL BAR
Drink, Boston, Massachusetts

BEST BAR MENTOR
Audrey Saunders, New York City, New York

BEST HIGH VOLUME COCKTAIL BAR
Rickhouse, San Francisco, California

BEST COCKTAIL WRITING – AUTHOR
Camper English, San Francisco, California

BEST COCKTAIL WRITING – NON BOOK
Imbibe USA

BEST INTERNATIONAL BRAND AMBASSADOR
Dan Warner, Beefeater Gin

BEST NEW COCKTAIL/BARTENDING BOOK
Punch by David Wondrich

BEST NEW PRODUCT
Banks Rum

BEST RESTAURANT BAR
Eleven Madison Park, New York City, New York

INTERNATIONAL BARTENDER OF THE YEAR
Erik Lorincz, London, England

WORLD’S BEST COCKTAIL BAR
Employees Only, New York City, New York

WORLD’S BEST COCKTAIL MENU
Artesian at The Langham, London, England

WORLD’S BEST DRINKS SELECTION
Employees Only, New York City, New York

WORLD’S BEST HOTEL BAR
American Bar, The Savoy, London, England

WORLD’S BEST NEW COCKTAIL BAR
Eau de Vie, Sydney, Australia

Bron: Imbibe UK

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!