Home / Artikelen  / Sterk biertje van Nederlandse makelij

Sterk biertje van Nederlandse makelij

banner

Eind vorig jaar hebben wij hier een artikel geplaatst over een sterk Schots biertje genaamd “Tactical Nuclear Pinguin” met 32% alcohol. Nu kunnen wij Nederlanders als bier natie natuurlijk niet achterblijven en hebben we gelijk maar meteen het sterkste bier ter wereld gebrouwen gebrouwen.

De Almeerse bierbrouwerij Het Koelschip heeft bier met 45 procent alcohol ontwikkeld. Hij mengt zich hiermee in de strijd tegen niet-Nederlandse brouwers die steeds maar weer met zwaarder bier op de markt komen. Momenteel bestaat volgens brouwer Jan Nijboer van Het Koelschip het zwaarste biertje ter wereld uit 41% alcohol. Zijn bier “Obilix” is ondanks het hoge alcoholpercentage nog steeds goed drinkbaar. “Je drinkt het alleen niet als bier, maar als borreltje. In een mooi whisky- of cognacglas.” Het bier van Het Koelschip is alleen via internet te koop of bij (speciaal)bier festivals.

Bron: Het Koelschip

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!