Home / Artikelen  / Shake it! Top 3 recepten

Shake it! Top 3 recepten

banner

Naar aanleiding van de Shake it! alcoholvrije cocktailcompetitie hebben wij van de organisatoren de recepten ontvangen van de volgens de jury beste drie deelnemers. Ook willen weten hoe je een Blameless BOB, The Island of the Gods of Intwined by Fruit kan maken?

Blameless BOB door Andrew Nicholls (Door 74)

ingrediënten:

20 ml Zelfgemaakte citroen en thijm sherbet
60 ml Verse Grapefruitsap
15 ml zelfgemaakte spiced cranberry bishop mix

Methode:

Voeg de sherbet en grapefruitsap samen in het glas. Vul voor 3/4 met crushed ijs en stirr. Wanneer het gemixed is, voeg meer crushed ijs toe. Druppel de spiced cranberry bishop mix erover heen.

The Island of the Gods door Dani Snow Burguess (Door 74)

ingrediënten:

45 ml zelfgemaakte Susu rozensiroop
60 ml gezwollen djawit zaden
30 ml verse citroensap
50 ml gekoelde kokosnootmelk
120 ml gekoelde rijstmelk
1/2 barspoon pure cacaopoeder
15 ml zelfgemaakte rode chilipepersiroop

Methode:

Shake alle ingredienten met ijs behalve de djawit zaden, giet het in een met ijs gevulde glas. Voeg de djawit zaden toe, stir, garneer met palm leaf en serveer met een rietje.

Intwined by Fruit door Pascalle Leungen van Roon

Ingrediënten:

60 ml Puree van peer, mint en limoen
50 ml Pink grapefruitsap
50 ml Pom granaatappelsap
1 barspoon perziksiroop

Methode:

Build en Stir en garneer met pink grapefruit en mint

Vittail Bar Book

Wil je de precieze recepten weten voor de zelfgemaakte ingredienten? Volgend jaar verschijnt in samenwerking met Venuez het 1ste Vittal Bar Book voor alcoholvrije cocktails.

Credits: Renee de Vries voor de recepturen

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!