Home / Artikelen  / Shake It! Special Guest

Shake It! Special Guest

banner

Tijdens de finale van de 1ste Nationale wedstrijd voor non-alcoholische cocktails op 18 november as. in Het College Hotel in Amsterdam, zal de bekende Amerikaanse mixologist en cocktail celeb Natalie Bovis-Nelsen, beter bekend als de ‘Liquid Muse’, aanwezig zijn. Om 12 uur houdt Natalie een korte inleiding over de internationale trend en toenemende populariteit van de alcoholvrije cocktail naast de gewone groente en fruitdrankjes en smoothies. Zelf introduceerde zij de zogenoemde ‘Preggatini’ als alcoholvrije variant op de cocktail speciaal voor aanstaande en jonge moeders.

Natalie is als gaste toegevoegd aan de jury en zal daarin, dankzij haar jarenlange internationale ervaring, een geheel eigen inbreng hebben. De jury wordt voorgezeten door de Nederlandse top shaker van alcoholvrije cocktails Timo Janse en bestaat verder uit Ricardo Sporkslede (The Fabulous Shaker Boys) en Nico Kager (Nederlandse Bartenders Club). De finale van de wedstrijd duurt tot ca. 15 uur. De Amsterdamse bartender en mixologist Misja Vorstermans zal optreden als presentator en de 12 deelnemers-finalisten introduceren.

Natalie Bovis-Nelsen breekt internationaal al jarenlang een lans voor alcoholvrije cocktails via televisie optredens, columns en haar website TheLiquid Muse. Haar boek “Preggatinis: Mixology for the Mom-To-Be” – gezonde en alcoholvrije cocktail voor aanstaande en jonge moeders – bereikte de Top-10 van cocktailboeken in de VS. Zij is een bekende verschijning in talloze televisieprogramma’s.

Misja Vorstermans heeft inmiddels zijn sporen verdiend in de barwereld als mixoloog. Hij heeft een lange ervaring als shaker bij onder andere The Fabulous Shaker Boys, maar heeft zich intussen zelfstandig gevestigd als adviseur.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!