Home / Artikelen  / Shake It! Competitie

Shake It! Competitie

banner

Twaalf bartenders deden mee aan de eerste nationale alcoholvrije cocktail competitie georganiseerd door initiatiefnemer Timo Janse (Door 74). Timo Janse kennen we al van het boek SHAKE IT! een aantrekkelijk, geillustreerd boek die interessant en handig was voor jongeren die zich interesseren voor het maken van gezonde cocktails. Naast het werken bij Door 74 doet Timo ook mee aan verschillende alcoholvrije cocktail competities over de hele wereld.

Jury

De jury bestond uit een indrukwekkende line-up met Timo Janse (Door 74), Ricardo Sporkslede (Fabulous Shaker Boys), Nico Kager (Nederlandse Bartenders Club) en speciaal uit Amerika overgevlogen Natalie Bovis-Nelsen ook wel bekend als ‘The Liquid Muse‘. Natalie is in Amerika niet alleen bekend van haar blog maar ook van haar alcoholvrije cocktails en haar boek Preggatinis, een alcoholvrij cocktailboek voor zwangere vrouwen.

Begeleiding

Lydia Reissmueller presenteerde het evenement in plaats van de eerder aangekondigde Misja Vostermans. Lydia kennen we nog van de masterclass van Bombay Sapphire waar ze zichzelf al eerder voorstelde en een presentatie gaf. Voor de mensen die haar niet kennen is ze de bartender van PDT, New York City.

Deelnemers

Onder een grote belangstelling van de pers moesten 12 deelnemers die normaal cocktails maakten met alcoholische dranken zichzelf bewijzen dat ze ook zonder alcohol een lekker en speciaal drankje konden bereiden. De resultaten waren verrassend en creatief. Zo werd er onder andere gebruik gemaakt van oesterblaadjes, rozensiroop, rozemarijn, thee en heel veel zelf gemaakte siropen.

Winnares

De winnares van het evenement werd uiteindelijk Pascalle Leungen van Roon en liet hiermee Andrew Nicholls (Door74) op de tweede plek en Dani (Door74) op de derde plek achter. Het beslissen van de uitslag was minder makkelijk dan gedacht.
“De jury had het ontzettend moeilijk, het niveau van de deelnemers was echt ontzettend hoog en het duurde even voordat alle jury leden het met elkaar eens waren” zegt Timo Janse na afloop.

[nggallery id=15]

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!