Home / Artikelen  / Shake It! Cocktailcompetitie

Shake It! Cocktailcompetitie

banner

Op 18 november wordt om 12 uur in het College Hotel in Amsterdam de finale van de 1ste Nationale Non-alcoholische Cocktail wedstrijd georganiseerd. De wedstrijd is een initiatief van top bartender Timo Janse en auteurs Marie-Anne Simons en Jan Guus Waldorp, die hiervoor ondersteuning hebben gekregen van de Nederlandse Bartenders Club (NBC), de Fabulous Shaker Boys, Team Klijnsma (communicatie) en het College Hotel.

Tijdens de finale zullen de 12 genomineerde shakers hun cocktail presenteren aan een vak- en publieksjury. Uitgangspunt is een volwaardige en unieke cocktail die qua samenstelling, smaak en presentatie op gelijk niveau staat met alcoholische cocktails. In het voorjaar van 2010 verschijnt het eerste Shake It! Bar Book waarin alle door de jury goedgekeurde cocktails en hun bedenkers worden opgenomen.

De activiteit is bedoeld om non-alcoholische cocktails in eerste instantie via professionals uit horeca populair te maken en een serieuze plek in hun aanbod te geven. Tot 29 oktober as. kunnen professionals uit de horeca en jonge bartenders in opleiding hun beste recepten voor alcoholvrije cocktails inzenden. Voor fanatieke thuismixers is er een speciale categorie om hun bijzonderste cocktails te presenteren.

Meer informatie over het wedstrijdreglement, informatie over de jury, informatie over de puntentelling en het wedstrijdformulier is te vinden op de op de website van Shake It! Competitie. De voorselectie gebeurt op basis van de originaliteit van de ingestuurde recepten, die anoniem zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury met daarin o.m. Timo Janse, leden van de Nederlandse Bartender Club en de Fabulous Shaker Boys.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!