Home / Artikelen  / Salvatore at FIFTY sluit zijn deuren

Salvatore at FIFTY sluit zijn deuren

banner

Ondanks alle onderscheidingen en zijn financiele successen moet Salvatore at FIFTY dicht door een joint venture situatie. In eerste instantie leek het erop dat de restaurant en bar open zouden blijven terwijl de casino zou sluiten, echter bleek dat niet zo te zijn.

Salvatore zegt op zijn website geschokt te zijn dat het zo snel gebeurde en wil zijn team bedanken voor hun loyaliteit. Ook wil hij iedereen over de hele wereld bedanken die hem hebben gesteund met telefoontjes, smsjes en e-mails van de vele vrienden en collega’s die allen het gevoel hadden iets te hebben verloren.

Hij zegt zelf op zijn website To see it closed – it breaks my heart

The Maestro

Salvatore Calabrese is een van ’s werelds meest vooraanstaande bartenders wiens podium de Salvatore at FIFTY (London) was. The Maestro ontwikkelde zijn talent voor het combineren van smaken op een jonge leeftijd in een bar in het stadje Maiori. Salvatore ging daarna naar London om te werken bij Duke’s Hotel waar hij een niche markt ontwikkelde voor speciale cognacs. Dit was het begin van hij noemt “Liquid History”. Daarna verhuisde naar Lanesborough Hotel in Knightsbridge om zijn unieke stijl verder te ontwikkelen.

Salvatore Calabrese stopte recentelijk met zijn rol als voorzitter van de UK bartenders club. Vandaag de dag is Salvatore een consultant en is hij vaak te vinden als jury bij competities.

Wij wensen Salvatore veel sterkte in deze moeilijke tijden.

foto: Salvatore Calabrese

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!