Home / Artikelen  / Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish

Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish

remy-martin
banner

Iedereen kent natuurlijk de Rémy Martin VSOP. Deze cognac is sinds 1972 al verkrijgbaar in dezelfde groene matglazen fles, maar vanaf nu gaat daar verandering in komen. Vanaf heden wordt Rémy Martin namelijk verkocht in een fles met een nieuw design én ook met een nieuwe naam, namelijk Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish (dat is een hele mond vol). Wij waren door Maxxium uitgenodigd om te horen waarom er is gekozen om dit product te veranderen.

Onder het genot van een heerlijke lunch in Het Bosch in Amsterdam luisterden de aanwezigen naar de International Ambassador van Rémy Martin, Dominique Jousson. Hij vertelde waarom er is gekozen om deze cognac iets aan te passen, want je zou natuurlijk denken “never change a winning team”. De reden hiervoor is als volgt. Op dit moment wordt cognac binnen Europa namelijk toch meer gezien als een oude mannen drank, dus meer als iets wat je vader zou drinken. Door het product iets aan te passen hoopt Rémy Martin dat ook de jongere generatie de keuze maakt voor cognac.

Om deze keuze te vergemakkelijken is het design iets hipper gemaakt en hebben ze ook de smaak toegankelijker geprobeerd te maken. Dit hebben ze gedaan door de cognac 1 jaar op 20 jarige oude limousin eiken houten vaten ( schrik niet maar de kosten daarvoor bedragen zo’n € 600 per vat) te laten rijpen. Hierdoor krijgt de Mature Cask Finish een ietwat zachtere en fruitigere smaak dan de standaard VSOP. Ook wil men aansturen om cognac meer in de mix te gaan drinken. Zo was er bijvoorbeeld Rémy Martin met tonic of met ginger ale te proeven.

Het was een interessante middag en wij zijn dan ook zeer benieuwd of deze Rémy Martin Mature Cask Finish, het ietwat stoffige imago van de groep cognac van zich af kan schudden en deze toch stijlvolle spirit weer hip kan maken.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!