Home / Artikelen  / Overname vakbeurs VENUEZ door Amsterdam RAI

Overname vakbeurs VENUEZ door Amsterdam RAI

banner

Horecava, de landelijke vakbeurs voor de hospitality industrie, en VENUEZ bundelen in januari 2012 de krachten. Venuez vindt plaats als zelfstandig evenement tijdens de eerste drie dagen van Horecava. Met deze combinatie staat alles voor deze sector onder één dak. Horecava vindt plaats van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2012, Venuez van maandag 9 tot en met woensdag 11 januari 2012 in Amsterdam RAI.

Beursmanager Joke van der Wijngaart is zeer enthousiast over de nieuwe aanwinst. “Voor professionals uit het topsegment van de horeca is de combinatie pure winst. Naast het brede aanbod op Horecava kunnen bezoekers zich gelijktijdig oriënteren op zaken als premium drinks en design en andere ontwikkelingen. Doordat we eigenaar zijn van beide beursconcepten kunnen we het aanbod en de programmering voor zowel bezoekers als exposanten optimaliseren.”

De aankoop past in de huidige koers van Horecava. Van der Wijngaart: “We willen met Horecava een sterk, breed vakevenement neerzetten dat alle leidinggevenden uit horeca, catering en zorg aanspreekt. Speciale events maken een bezoek voor specifieke sectoren nog waardevoller. Dat gebeurt bijvoorbeeld met de themawerelden op de beursvloer, maar ook met niche-beurzen zoals Wine Professional. Venuez vormt qua bezoekers én exposanten een mooie toevoeging.

Godfried van der Lugt, oprichter van Venuez, voorziet een mooie toekomst voor de combinatie: “Na acht edities staat Venuez op de kaart. We hebben laten zien dat er behoefte is aan een gespecialiseerd evenement voor het hogere segment in de drankverstrekkende horeca. In deze volwassen fase is het tijd voor een volgende stap. Ik weet zeker dat Horecava en Venuez elkaar gaan versterken.” Van der Lugt blijft betrokken tot en met Venuez 2012.

Verscherpt concept voor Horecava & Venuez

Horecava biedt het complete overzicht van leveranciers, trends en innovaties voor de hele horecasector. Venuez biedt voor het topsegment van de drankverstrekkende en conceptuele horeca de laatste ontwikkelingen op het gebied van spirits, cocktails en andere premium dranken samen met vormgeving en inrichting. Op dit moment wordt gewerkt aan een vernieuwde invulling van beide beurzen. Zo is de themawereld NACHTLEVEN voor de gehele drankverstrekkende horeca op Horecava ‘under construction’. Het vergroten van de zakelijke ambiance en aandacht voor horecabedrijven als grand cafés zijn daar onderdeel van. De nieuwe uitstraling van Venuez blijft zich qua aanbod en programmering richten op het topsegment. Einde zomer volgen de nieuwe plannen.

Meer informatie

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan Horecava en/of Venuez kunnen vanaf nu contact opnemen met:
Amsterdam RAI
tel.: 020 – 5491212
E: horecava@rai.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!