Home / Artikelen  / NBC finale – Vooruitblik

NBC finale – Vooruitblik

banner

De finale van de Nationale Cocktail Competitie staat weer voor de deur. Deze zal 27 mei gehouden worden in het College Hotel in Amsterdam. Tijdens dit evenement strijden de leden van het NBC tegen elkaar en de winnaar mag Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen in Berlijn.

Deze competitie word al meerdere jaren georganiseerd door de Nederlandse Bartenders Club (NBC). Dit is een vereniging die al bijna 60 jaar bestaat en als doel heeft de Nederlandse bartender naar een hoger niveau te tillen. Naast het organiseren van deze competitie houdt het NBC zich bezig met het geven van workshops en trainingen.

De voorrondes zijn inmiddels geweest en de finalisten zijn bekend en deze zijn hieronder vermeld. Tijdens de finale op 27 mei zijn wij uiteraard weer aanwezig om hier uitgebreid verslag van te doen.

Dave Mulder

Kevin Kroon

Michel Hafkensheid

Mikael Ekman

Nouri Abdelaziz

Rick Joore

[nggallery id=14]

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!