Home / Artikelen  / Napoléon’s Challenge

Napoléon’s Challenge

banner

De likeur Mandarine Napoléon zag in 1892 het licht. De ontdekking werd gedaan door Franse scheikundige, Antoine François de Fourcroy. Hij was een goede vriend van Napoleon. Bonaparte nodigde Fourcroy dan ook regelmatig uit voor een glaasje cognac waarin mandarijnen te week waren gelegd. In die tijd was het immers gebruikelijk om vruchten in cognac te weken en het resultaat op te drinken. Mandarijnen werden samen met tangerines in de vroege jaren 1800 in Europa ingevoerd. De mandarijn werd toen beschouwd als een exotische vrucht met geneeskrachtige werking.

Fourcroy noteerde alles van al zijn ontmoetingen met de keizer zorgvuldig in zijn dagboeken. Aan het einde van de 19e eeuw ontdekte een Brusselse chemicus, Louis Schmidt, Fourcroy’s aantekeningen van de bijeenkomsten en kreeg hij meer inzicht in de oorsprong van de mandarijnlikeur. Hij besloot een gelijknamige drank te produceren en Mandarine Napoléon was geboren.

Tegenwoordig wordt Mandarine Napoléon geproduceerd in Biercée in België en jij hebt nu de kans om hier naartoe te gaan. De Kuyper organiseert namelijk op 26 september een exclusieve trip naar deze indrukwekkende distilleerderij. Uiteraard zullen wij van Sensez hier ook bij aanwezig zijn om hier verslag van te doen maar het is natuurlijk leuker als je zelf ook mee kunt. Wat moet je hier voor doen? Stuur een foto naar wveeghen@dekuyper.nl waarbij jij je liefde voor Mandarine Napoléon laat zien. Er zijn maar 30 plaatsen beschikbaar voor deze exclusieve trip dus wees creatief en wie weet zien we je op 26 september en ga jij mee op deze geheel verzorgde trip naar de distilleerderij in Biercée.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!