Massimo Serveert

Massimo stuurde ons het recept van zijn signature cocktail, de Tommy’s Chamomile n.10. Hij gebruikte hiervoor belangrijke elementen die in Tanqeuray n.10 voorkomen, namelijk kamille en limoenen.
Het recept is als volgt:
50 ml Tanqueray n. 10 Gin
25 ml Agave Siroop
25 ml Verse limoensap
Kamille foam
limoen gelei
Shake de eerste drie ingredienten met ijs en strain het in een voorgekoeld martini glas. Daarna de kamille foam erop spuiten en serveren met een lepel met limoen gelei
Voor een halve liter kamille foam hebben we nodig:
400 ml water
15 gram kamille poeder
10 ml Galliano
40 ml Suikersiroop
1,5 vellen gelatine (3 gram per vel)
Voeg de kamille toe aan heet water voor 20 minuten, daarna de galliano en suikersiroop aan het mengsel voegen.
In de tussentijd de gelatine in ijskoud water leggen voor 10 minuten. Finestrain het mengsel en de gelatine vellen (nadat het water eruit is geknepen) in een bakje en klop het geheel een paar seconden op. Giet het geheel over in een slagroombus en sluit een slagroompatroon aan. Het geheel minstens 3 uur in de koelkast houden.
De limoen gelei wordt als volgt gemaakt:
400 ml warm water met daarbij 100 gram limoensap en 75 gram kristalsuiker, voeg peels toe van 4 limoenen en geef het tijd zodat de peels hun olie afgeven. Voeg hierbij 4 tot 5 gelatine vellen aan toe (3 gram per vel van de voren geweekt in ijskoud water). Klop het geheel door elkaar en giet het in een ronde vorm. Laat het rusten in de koelkast voor minstens 3 uur.
English version
It’s called Tommy’s Chamomile n.10 and is a new signature cocktails Massimo created pairing the ingrediënts with some of the key elements that compose Tanqueray n. 10 itself such as camomile and limes.
It is composed of:
50 ml Tanqueray n. 10 Gin
25 ml Agave Syrup
25 ml Fresh lime juice
Chamomile Foam
Lime Jelly
Shake the first three ingredients and strain in a chilled martini glas. Serve with a foam of Camomile and a lime jelly on de side.
Recipe for Camomile foam
makes 1/2 liter:
400 ml water
15 g chamomile powder
10 ml Galliano
40 ml simple syrup
1,5 gelatine sheets
put chamomile in hot water for 20 minutes
add galliano and syrup
meanwhile bloom the gelatine in a container with REALLY cold water for 10 minutes
fine strain chamomile infusion and the gelatine (after squeezing out the water) in a container and whip for few seconds
put everyting in a whipped cream canister and add a a cartridge of nitrous oxide let set in the fridge for at least 3 hours
Recipe for Lime jelly
400 ml warm water
add 100 gr lime juice and 75 gr granulated sugar
add peels of 4 limes, let it aside for 10 minutes for the peels to release their oils,
add 4-5 gelatine sheets (3 gr each) previously bloomed in COLD water,
whip everything together and place in cylindric mould
let rest in the fridge at least for 3 hours