Home / Artikelen  / Jongste deelnemer bij wereldkampioenschap flair

Jongste deelnemer bij wereldkampioenschap flair

banner

Flair bartender Mads Voorhoeve (22) heeft zich in Londen tijdens de World Open wedstrijden weten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen in de enige sport die achter de bar plaatsvindt: flair bartending. Deze spectaculaire manier van cocktailshaken is meer en meer in opkomst onder behendige bartenders, die het luchtdansen met flessen tot kunst hebben weten te verheffen. Op het ritme van opzwepende muziek wordt gestunt met alles wat los en vast zit achter de bar, in de stijl van de film Cocktail.

Wereldtitel

Het is uniek dat een Nederlander zich nu heeft weten te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen flairtending, een sport die in het buitenland veel meer beoefenaars kent dan nog in Nederland het geval is. Met zijn kwalificatie heeft Voorhoeve zich in één klap gemanifesteerd binnen de top-25 van beste flairtenders van de wereld. Het is pas de derde keer in de geschiedenis van het flairtending dat een Nederlander zich heeft weten te plaatsen voor het prestigieuze Roadhouse World Championship, dat deelnemers trekt van over de hele wereld. In het najaar zal in de Londense club Roadhouse worden beslist wie de wereldtitel en het prijzengeld van 10.000 pond in de wacht sleept.

Jongste

Voorhoeve heeft jarenlange ervaring als professionele bartender in onder meer club Bitterzoet in Amsterdam, maar heeft zich pas sinds twee jaar toegelegd op het perfectioneren van flairtending. Hij traint vijf dagen per week om deze lastige sport onder de knie te krijgen. Zijn coach is de wereldkampioen uit 2008, de Brit Anthony Pullen, die internationaal bezochte flairtendertoernooien organiseert in Amsterdam. Eind april wist Voorhoeve op magistrale wijze zijn mentor te passeren tijdens de beslissende competitie in Londen. Daar veroverde Voorhoeve een finaleplek in het veld met dertig deelnemers, waarbij de Amsterdammer overigens de jongste was.

Delirium TV

De internetzender Delirium Tv volgt Voorhoeve exclusief tijdens zijn voorbereidingen op de wereldkampioenschappen. Delirium Tv is hét medium dat flairtending en barleven in brede zin in beeld brengt met interviews en reportages. Op de website www.deliriumtelevision.com zijn de acrobatische verrichtingen van ’s werelds meest getalenteerde bartenders te zien.

De eerstvolgende wedstrijd waar de vaardigheden van Voorhoeve te bewonderen zijn, is de derde ronde van de UFL (Underground Flair League), op woensdag 23 juni 2010 van 18:00u tot 03.00u in het Nederlandse equivalent van Roadhouse, club Bitterzoet, Spuistraat 2 te Amsterdam.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!