Home / Artikelen  / Last Word – cocktail van de maand

Last Word – cocktail van de maand

banner

Voor het eerst aan mij aangeraden door Remco Babay is de Last Word een klassieke cocktail die zijn oorsprong vind in de ‘Detroit Athletic Club’ tijdens de drooglegging in Amerika. De cocktail combineert gin, maraschino likeur, limoen en groene Chartreuse wat een selderij groene cocktail oplevert met een ware explosie van kruiden, zoetheid en scherpte.

De kick en het kruidige van de cocktail komt van de groene Chartreuse. Een Franse likeur dat bestaat uit 130 verschillende kruiden (er is ook een mildere gele versie beschikbaar). Geproduceerd in de ‘Grande Chartreuse klooster’ in Frankrijk dateert Chartreuse uit 1605 waarvan de groene Chartreuse werd geproduceerd in 1764. Het exacte recept van deze likeur is een goed bewaard geheim. Er wordt gezegd dat Chartreuse een genezende werking heeft.

De Last Word zorgt ervoor dat de smaken van Chartreuse een stuk interessanter, frisser en lichter worden door toevoeging van gin, maraschino likeur en limoensap.

Voor de Last Word heb je de volgende ingrediënten nodig:

25 ml Gin
25 ml Maraschino Likeur
25 ml Chartreuse Vert
25 ml Verse limoensap

Shake alle ingrediënten met ijs en strain in een voorgekoeld martini glas.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!