Home / Artikelen  / Kickoff World Class

Kickoff World Class

banner

Op zondag 11 oktober waren wij uitnodigt om aanwezig te zijn bij de pre kickoff van het nieuwe seizoen World Class bij Door 74. Mocht je nog niet helemaal precies weten wat World Class nu precies is, lees dan even ons verslag van de finale van afgelopen seizoen.

De eerste ronde van dit evenement georganiseerd door Diageo draait om de spirit tequila. Er zijn voor deze ronde al 84 inschrijvingen van bartenders die tegen elkaar zullen strijden voor een plek in de finale. Er zullen meerdere voorrondes gehouden worden met verschillende thema’s en er zullen ook steeds meer bartenders afvallen naar mate de finale dichterbij komt.

De eerste ronde staat tequila dus centraal en dan met name de tequila van Don Julio. Tijdens de pre kickoff was Brian van Flandern uit New York naar ons land gekomen. Brian is een veelvuldig bekroonde expert en winnaar van diverse prijzen en hij is in 2007 uitgeroepen tot de nummer 2 bartender van de wereld. Brian is een grote fan van Don Julio en tijdens deze avond heeft hij ons ook van alles verteld over deze tequila. Wil je meer weten over hoe tequila wordt gemaakt, lees dan ons artikel wat wij eerder over tequila hebben geschreven. We hebben heerlijke tequila’s geproefd. Van de Blanco tot de Anejo maar ook de Real en de hele speciale 1942. Vooral deze laatste was de topper van de avond. Je kan hem zelfs bijna vergelijken met een goede VSOP cognac volgens Brian.

De avond was een goede start voor een nieuw seizoen van World Class en wij zijn benieuwd wat alle bartenders tijdens deze eerste ronde allemaal gaan zullen bereiden met Don Julio. We weten in ieder geval dat het weer een leuk jaar wordt met deze World class evenementen en wij zullen erbij zijn om er verslag van te doen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!