Home / Artikelen  / Japanese Cocktails – boek review

Japanese Cocktails – boek review

banner

Suntory, het bedrijf achter de whiskies zoals Yamazaki 12 en 18 jaar, Hibiki en ook Midori Melon likeur is een partnerschap aangegaan met de japanse cocktail en bartending consultant, Yuri Kato om een nieuw boek op de markt te brengen gericht op de spirits en cocktail cultuur in Japan. Het boek heeft dan ook de toepasselijke naam “Japanese Cocktails”.

Yuri heeft meer dan 10 jaar ervaring in de wereld van spirits en in haar boek verkend ze de geschiedenis van spirits in Japan van begin 1900 tot aan nu.

In elke hoofdstuk legt ze uit hoe elke japanse spirit word gemaakt en verteld ze over cocktails die je in Japan kan vinden. Zo zijn er hoofdstukken in het boek die gaan over Sake, Shochu and uiteraard de japanse whiskey. Yuri geeft achtergrond informatie over de desbetreffende spirits en hoe je ze kan gebruiken in cocktails. Haar manier van schrijven is vermakelijk en natuurlijk ook leerzaam. De japanse bartending scene is zich volgens Kato steeds verder aan het ontwikkelen en zo verteld ze dat er in Japan enkele unieke ingrediënten worden toegevoegd aan cocktails die nog niet gebruikt worden door bartenders in de rest van de wereld. Zo worden er cocktails gemaakt met haaienvinnen en schelpen. Nu is het uiteraard ook de vraag of we op dit soort ingrediënten zitten te wachten in Nederland maar het is interessant om te lezen hoe het er in het verre oosten aan toe gaat op het gebied van cocktails.

De laatste twee hoofstukken gaan over de geschiedenis en de opkomst van de japanse whiskey zoals dus bijvoorbeeld Suntory en kun je meer recepten lezen en foto’s bekijken van de japanse bartending scene en vakmanschap.

Het is een leuk en educatief boek en zeker een aanrader als je meer wilt weten over Japanese bartending. “Japanse Cocktails” is vanaf deze maand te koop via Amazon.com

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!