Home / Artikelen  / Italie wint 7de editie 42Below Cocktail World Cup

Italie wint 7de editie 42Below Cocktail World Cup

banner

Publiekslieveling ‘Team Italy’ met Danielle Dalla Pola, Alexander Frezzai en Luca Sai won op 18 maart 2011 de 42BELOW Cocktail World Cup. Ondanks hun geweldige stijl, waarbij ze bij iedere ‘challenge’ een andere outfit en concept presenteerden, slaagden ze er qua puntenaantal niet in om bovenaan de lijst te komen. Totdat ze bij de laatste uitdaging de jury wisten te overdonderen met hun laatste cocktail ‘Elisir d’Amore’, jurylid Jacob Briars beschreef het als geweldig gebalanceerd en uiterst verrassend.

Italië wist team USA en Team Schotland achter zich te laten met hun creatie. Team USA creëerde de uit 1920 geïnspireerde ‘P.T. Pear Fizz’ en Schotland creëerde een cocktail genaamd ‘Let’s Get Fizzical’ in zeer verontrustende zwart witte lycra bodysuits.

De jury was unaniem over de beslissing waarbij Salvatore ‘Maestro’ Calabrese ook nog benadrukte dat team Italië perfect liet zien wat de broederschap van bartending inhield. David Wondrich vertelde erbij dat dit de meest moeilijke competitie was die hij moest beoordelen door het hoge niveau van de deelnemers.

Elisir D’Amore

45 ml pineapple and black pepper-infused 42BELOW
5 ml lavender-infused 42BELOW
20 ml limoncello
15 ml orange, lemon and Ginger syrup
5 ml Chambord
50 ml fresh pineapple juice
2 dashes Fernet Branca

Shake with ice. Strain into a bottle, serves two.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!