Home / Artikelen  / Hot Gin Punch

Hot Gin Punch

barware
banner

Om je een beetje warm te houden met deze koude dagen een paar recepten voor de Hot Gin Punch als cocktail van de maand.

Authentieke Victoriaanse Hot Gin Punch

sap van een halve citroen
snufje kaneel
1 stokje kaneel om te roeren
1 kruidnagel
1 theelepel bruine suiker
1 theelepel honing
1 groot maatje zoete donkere Madeira wijn
1 groot maatje dry gin
kokend water
gemalen nootmuskaat

Methode: Voeg de citroensap, snufje kaneel, kruidnagel, suiker en honing in een verwarmde tumbler. Vul deze voor 3/4 met kokend water, voeg de madeira en gin toe en roer het geheel met een stokje kaneel. Een beetje gemalen kaneel toevoegen en snel opdrinken voor het afkoelt.

Hot Gin Punch

Gemaakt door Mr. Micawber in David Copperfield.

3 theekopjes gin
3 theekopjes madeira wijn
3 kruidnagelen
snufje nootmuskaat
1 theelepel kaneelpoeder
2 theelepels bruine suiker
6 grote twist van citroen en sinaasappel
klein schijfje sinaasappel
1 verse ananas
4 lepels honing
sap van 2 citroenen

Methode: verwarm alles in een pannetje zonder te koken voor 20-30 minuten. Honing en Citroen kan naar smaak worden toegevoegd.

Hot Gin Punch a la Cratchit

Bedacht door Jared Brown en Anistatia Miller voor de lancering van Beefeater 24. Het drankje is geinspireerd door Bob Cratchit in ‘A Christmas Carol’.

1 gedroogde lemon peel
1/2 gedroogde sinaasappel peel
20 hele kruidnagelen
1 theelepel gedroogd granaatappel zaad
10 groene cardamom pitten (Elaichi)
10 jeneverbessen
2 stokken kaneel
1/2 liter water

Methode: Verwarm bovenstaande ingrediënten voor 5 tot 10 minuten. Giet je gin in een theeglas en giet het mengsel erin, aftoppen met ginger beer.

Geniet van een van de drie recepten maar drink wel met mate.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!