Home / Artikelen  / Horecava 2012

Horecava 2012

sensez-horecava
banner

Zo daar zijn we weer. We zijn even een paar dagen druk geweest met het overzetten van onze server en er voornamelijk voor zorgen dat we niet alles op site kwijtraakte maar dat is nu allemaal weer geregeld dus we zijn er weer klaar voor. Vandaag is alweer de laatste dag van de Horecava editie 2012. De afgelopen dagen stonden volledig in het teken van eten, drinken, nieuwe innovaties en nog veel meer. Ook al staat de omzet binnen de horeca onder druk toch waren er weer veel mensen op de Horecava af gekomen om maar niks te hoeven missen van alle nieuwtjes.

En nieuwtjes waren er genoeg. Zo wonnen onze vrienden van Bols de Innovation Award in de categorie Food en Drinks met Bols Foam. Verder attendeerde trendwatcher Vincent van Dijk ons erop, dat Gin de spirit wordt van 2012. Een kok van de Efteling viel ook in de prijzen in de categorie Lekkerste broodje (broodje Laaf misschien???) Ook was er een heuse wereldprimeur, namelijk een doofproeverij. Hierbij kregen enkele wijnkenners verschillende wijnen te proeven en voorzagen zij die van commentaar zonder dat ze elkaar konden horen. Dit voorkomt dat men elkaar na gaat praten en zo krijg je dus elke keer een eerlijk commentaar.


Innovation Award voor Bols

Dit jaar hebben we gelukkig niet ons leven in de waagschaal gezet voor een bitterbal of een kippenvleugel. We waren zo verstandig om gewoon in de hal te blijven waar we het meeste verstand van hebben namelijk het Nachtleven. Zo was het in deze hal mogelijk om je door Berentzen te laten gebruiken als een levend rad van fortuin. Had Maxxium een mooie stand waarbij we ook nog even hoorde dat er een nieuwe Remy Martin aankomt en natuurlijk was onze eigen Captain Morgan met zijn boot ook weer aanwezig.

Uiteraard was er nog veel meer te zien, horen en proeven tijdens deze dagen maar dat is allemaal teveel om op te noemen. Het belangrijkste is dat de horeca weer gedwongen wordt om te kijken hoe ze de recessie kunnen overleven. De consument wil wel maar dan moet de horeca er wel goed op in spelen. Wij verwachten gewoon dat 2012 een topjaar gaat worden en de recessie is gewoon een fabeltje (positiviteit loont).

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!