Home / Artikelen  / Horecabeurzen werken samen aan krachtig totaalconcept

Horecabeurzen werken samen aan krachtig totaalconcept

banner

De BBB en EFFF gaan nauw samenwerken met de Horecava in Amsterdam. Vanuit één totaalvisie, maar met voor iedere titel een specifieke aanpak, worden de foodbeurzen van MECC Maastricht en Amsterdam RAI vormgegeven. Deze aanpak maakt de afzonderlijke vakbeurzen alleen maar interessanter en relevanter voor bezoekers en exposanten. Dat maakte René Hanssen, directeur MECC Maastricht, tijdens het jaarlijkse Preuvenemint bekend. Opvallend daarbij is de vergaande samenwerking met The Wine & Food Association om onder een nieuwe naam middels een nieuwe formule een hoogwaardige en toonaangevende ‘fine food’-beurs voor professionals neer te zetten.

Al is het een logische stap dat MECC Maastricht en moederbedrijf Amsterdam RAI de handen ineen slaan voor wat betreft de foodbeurzen, aan de effectuering ervan is een maandenlange voorbereiding vooraf gegaan. “De voordelen, en daarmee het alibi om vanuit één visie te acteren en organiseren, moeten beredeneerd zijn vanuit de markt. Vanuit een gemeenschappelijke visie de concepten en proposities van de individuele titels aanscherpen en tegelijkertijd verrijken, is het motto. Dit moet leiden tot een programmering die beter dan voorheen aansluit op de wensen en behoeften van de doelgroep. Zowel wat betreft informatie, inspiratie als innovatie. Vele voordelen zijn gevonden, vastgelegd en doorvertaald naar een sterk totaalconcept ”, aldus Hanssen.

Met ingang van 1 september 2011 gaat de organisatie van de BBB en EFFF officieel samenwerken met de Horecava. BBB staat te boek als beste regionale horecavakbeurs van Nederland voor de regio Zuid-Nederland en richt zich op zelfstandig horeca-ondernemers en leidinggevende horeca-professionals uit de segmenten Hotel, Restaurant, Café/Bar/Discotheek en Fastservice. Het exposantenaanbod bestaat uit toeleveranciers van de vier genoemde sectoren die hun afzetmarkt hebben in Limburg, Brabant en Zeeland. Hiertoe behoren zowel de Nationale A-merken alsook de regionale producenten.

“Deze nieuwe samenwerking biedt een ideale uitgangsbasis om met name op content te vernieuwen. De Horecava heeft de afgelopen jaren een revitalisering doorgemaakt en eenzelfde strategie staat gepland voor de BBB en EFFF”, aldus Joke van der Wijngaart. Naast de Horecava, VENUEZ en Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI, krijgt zij nu ook de regierol in de herontwikkeling en organisatie van de foodbeurzen BBB en EFFF.

Van der Wijngaart: “Inspiratie en Innovatie moeten een prominentere plek krijgen op de BBB. Hiervoor wordt de programmering op de BBB aangepast. Op een centrale plek op de beursvloer worden thema‟s tot leven gebracht voor de bezoekers in een centraal theater. In de vorm van workshops en presentaties komen onderwerpen als de populariteit van authentieke regioproducten, de opkomst van hotelconcepten zonder sterrenkwalificatie, downtrading en nieuwe mogelijkheden om de gast meer keuzes te bieden uitgebreid aan
bod tijdens BBB 2012. Daarnaast biedt de samenwerking toeleveranciers aan de horeca nu de mogelijkheid om in één keer en vanuit één loket hun campagne af te stemmen voor meerdere beurzen.”

Op BBB nieuwe stijl vindt men natuurlijk ook oude bekenden terug zoals Het Columbusplein, het Wedstrijdpodium en het Bierplein met de Biertapwedstrijden. Tevens wordt er meer aandacht besteed aan food op het “Food Plaza”, een plek waar aanbieders van foodproducten gezamenlijk een beleving neerzetten. Dat food prominentere aandacht krijgt op de BBB-beursvloer staat mede in relatie tot de ontwikkelingen ten aanzien van de EFFF.

Door de samenwerking tussen MECC Maastricht en Amsterdam RAI ontstaat er één groot domein van foodbeurzen, te weten: Horecava, VENUEZ, BBB, EFFF en Bakkerij Dagen. The Wine & Food Association, organisator van o.a. de Wine Professional, is de ideale partner in dezen. Elke ondernemer in de foodservice industrie in Nederland kan zo het ultieme platform geboden worden.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!