Home / Artikelen  / Hidetsugu Ueno bij Door 74

Hidetsugu Ueno bij Door 74

banner

Je hebt al een interview van hem kunnen lezen bij ons en bij de BCB hebben we nog aandachtig geluisterd tijdens een seminar die hij gaf maar nu konden we hem eindelijk achter de bar aan het werk zien. Na Angus Winchester was het nu de beurt aan Hidetsugu Ueno uit Japan om deze keer de special guest bartender bij Door 74 te zijn. Met toch nog een zichtbaar vermoeid gezicht van de dagen in Berlijn was Ueno er toch weer helemaal klaar voor om alle gasten een perfect avond te geven.

Cocktails

Hij had voor deze avond een speciale cocktailkaart samengesteld met cocktails die je hier niet zo vaak tegenkomt. We trapten af met een Matador en een Fresh Tomato Bloody Mary. Vooral deze laatste hebben wij gebombardeerd tot onze favoriet van de avond. Deze Bloody Mary is eigenlijk geen Bloody Mary meer. Hij smaakt namelijk zo lekker dat je niet gelooft dat dit in de basis eigenlijk gewoon tomatensap met wodka is. Ook de Matador was een heerlijk frisse cocktail. Verder stond er op de kaart bijvoorbeeld de Grasshopper en de Bamboo. Dit was de eerste cocktail die in Japan was uitgevonden door Mr Eppinger in het Grand Hotel in Yokohama rond 1890. Je kunt hem volgens Ueno San vergelijken met een lichte Martini.

Hardshake

Uiteraard speurden we de kaart ook af voor Hidetsugu’s signature cocktail, namelijk de White Lady. Dit omdat we toch wel eens van dichtbij en in levende lijve de hardshake wilden zien. Dit is een bepaalde manier van shaken waarbij er extra lucht in het drankje komt en extra aroma’s vrijkomen. Ook komen er ijsschilfers in je glas die je cocktail extra koud maakt en houdt. We hebben er heel goed naar gekeken en we hebben het ook al verschillende malen geprobeerd maar deze manier van shaken krijgen we toch nog niet echt onder de knie. De White Lady smaakte trouwens heerlijk. Je proeft dat de ijsschilfers smelten op je tong en je ziet de extra luchtbubbels die zijn vrijgekomen tijdens het shaken bovenop je drankje liggen.

Passie
De avond ging nog wel even door met heerlijke cocktails en leuke gesprekken. Het was leuk om Hidetsugu Ueno eindelijk eens achter de bar aan het werk te zien. Je ziet gelijk dat dit een man is die passie en heel veel liefde heeft voor het vak en elke cocktail perfect bereidt en ook altijd nederig blijft naar zijn gasten. Kortom het was weer een geweldige avond en we hopen Ueno San snel weer een keer in actie te kunnen zien.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!