Home / Artikelen  / Food on Friday | Yakitori

Food on Friday | Yakitori

banner

Bij cocktails horen natuurlijk ook lekker hapjes. Daarom vanaf vandaag, elke vrijdag een recept die je lekker makkelijk kan bereiden en heerlijk van kan genieten bij het nuttigen van een drankje.

Yakitori

Als je ooit een keer bij een Japans restaurant hebt gegeten ken je vast de Yakitori, ook wel vaak Japanse saté genoemd. Vol van smaak en niet geserveerd met een pindasaus zoals de Indonesische variant die we in Nederland allemaal kennen. Yakitori is vrij makkelijk te bereiden mits je de goede ingrediënten in huis hebt en is ideaal bij een biertje, sake of een cocktail.

Benodigheden voor de kip

500 gram kipfilet of gefileerde kippendij
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels sake

Benodigheden voor de saus

120 ml sojasaus
120 ml Mirin
60 ml Sake
1 theelepel suiker

Overige benodigdheden

10 bamboo stokjes geweekt in water

Methode

1) Snij de kipfilet of kippendij in hapklare stukken en marineer het met de sojasaus en sake. Laat het marineren voor 15 tot 20 minuten.

2) Combineer de ingrediënten voor de saus in een klein pannetje en breng het aan de kook, laat het op een zacht vuurtje 15 minuten doorkoken.

3) Spies de gemarineerde stukjes kip en gebruik een kwast om een klein beetje olie op te smeren.

4) De spiesjes kunnen worden bereid op de barbecue, oven of op de gril door de kip goed te bakken aan beide kanten en de saus over de kip te borstelen met een kwast als de kip bruin begint te worden.

5) Borstel de saus nog een paar keer over de yakitori als het klaar is.

Tip:

* De meeste ingrediënten zijn te vinden in een Aziatische toko. Maar ook de betere supermarkten hebben deze ingrediënten in huis.

* Als je een oven gebruikt kan je een stuk aluminiumfolie gebruiken om de bloodliggende stukken bamboo te beschermen tegen verbranding.

* Voor een gezond tintje kan je ook lente ui en paprika gebruiken tussen de stukjes kip.

foto: Luxuo

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!