Home / Artikelen  / Food on Friday | Rajas Quesadillas

Food on Friday | Rajas Quesadillas

banner

Quesadilla betekent letterlijk ‘kaasdingetje’ en kan worden beschreven als een tosti voor de Mexicaanse keuken. Het brood wordt echter vervangen door mais- of bloemtortilla’s en zijn erg populair in combinatie met salsa’s, chillisaus of met guacamole.

De Rajas in dit recept komt van het woord rajas wat ‘reepjes’ (in dit geval chilli pepers) betekent in de Mexicaanse keuken. Normaal worden ze gebakken met uien en kruiden.

Benodigdheden

1 eetlepel sla olie
3 medium jalapenos, ontdaan van zaadjes en fijngesneden
1 rode of groene paprika, dun gesneden
1/2 rode ui, dun gesneden
2 grof gesneden koriander
2 1/2 kop met geraspte Monterey Jack
1/2 kop geraspte cheddar cheese
6 bloem tortilla’s

Bereidingswijze

1) Verhit de olie in een anti aanbak pan op een medium vuurtje tot de olie warm is en voeg de paprika, jalapenos en rode ui toe (breng het op smaak met zout en peper) en roerbak tot de ingrediënten een klein bruin laagje hebben (ongeveer 6 minuten).

2) Leg de gebakken ingrediënten in een kom en voeg de koriander toe en laat het 5 minuten afkoelen.

3) Combineer de twee verschillende kazen en gebruik 1 kop van het mengsel om op een tortilla te verspreiden. Gebruik daarna 1/3 van de paprika ui jalapenjo mengsel over de kaas en voeg nog eens 1 kop van de kaas toe. Herhaal dit om 3 quesadillas te maken.

4) Veeg de pan schoon die gebruikt is voor de paprikamengsel en zet het weer op een medium vuurtje. Als de pan heet is kan je de quesadilla in de pan leggen en verwarm het tot de kaas is gesmolten (3 of 4 minuten)en de tortilla goudbruin is. Draai de quesadilla om en verhit de andere kant voor 2 tot 3 minuten.

5) Snij de quesadilla in 8 stukken en serveer.

Tip: Als je de quesadilla meteen snijdt en eet kan het zijn dat de kaas nog lekker aan het druipen is. Als je daar niet van houdt laat de net verwarmde quesadilla dan 5 minuten rusten.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!