Home / Artikelen  / Food on Friday | Five Spice Nuts

Food on Friday | Five Spice Nuts

banner

Een bakje nootjes is niet vreemd bij een borreltje. In noten zitten namelijk veel eiwitten en deze zorgen voor een vertraagde opname van alcohol. Daarom krijg je in echt goede cocktailbarren naast water verdomd lekkere nootjes. Maar waarom nootjes kant en klaar kopen als je zelf de meest originele kan maken.

Benodigdheden

– 4 koppen ongebakken en niet op smaak gebrachte gemixte noten zoals walnoten, pecannoten, cashewnoten en amandelen.
– 1 kop poedersuiker (gezeefd)
– Arachideolie
– 1 theelepel Chinese Five Spice poeder
– 1/2 theelepel zout
– Vers gemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

1) Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de noten voor 30 seconden.
2) Goed afgieten, in schaal plaatsen, poedersuiker toevoegen als de noten nog een beetje nat zijn en roer tot de poedersuiker is ‘gesmolten’.
3) Frituur de noten in olie maar zorg ervoor dat je kleine hoeveelheden per keer toevoegt (de olie kan schuimen)
4) Plaats de noten op bakpapier na het frituren en laat het een beetje afkoelen.
5) Terwijl de noten nog een beetje nat zijn voeg je de Five Spice toe, zout en peper.
6) Voeg naar smaak meer Five Spice, zout en peper toe en laat het geheel goed afkoelen.
7) Bewaar in een luchtdichte pot op kamertemperatuur. ( De noten blijven zo’n 2 weken goed)

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!