Home / Artikelen  / Finale NBC

Finale NBC

banner

Woensdag 27 mei werd de finale van het NCC gehouden, georganiseerd door het NBC in het College Hotel in Amsterdam. De 6 finalisten streden om een plek om Nederland te mogen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale die van 6 tot en met 12 augustus in Berlijn wordt gehouden.

Na de eerder gehouden voorrondes waren er nu dus nog 6 bartenders over. Zij moesten een publieksjury en een vakjury overtuigen dat hun cocktail goed genoeg was om het NCC te winnen. De jury lette tijdens deze finale op smaak en presentatie van de cocktail. Iedere deelnemer had 10 minuten de tijd om een zo heerlijk mogelijke en creatief mogelijke cocktail te bereiden. Zo was er een cocktail met onder andere grapefruit en mint maar ook een cocktail met onder andere tijm en champagne.

De winnaar werd uiteindelijk Rick Joore. Hij had een cocktail bereidt op basis van jenever, verse perzik en Dubbelfris. Zelf was Rick niet helemaal tevreden over het eindresultaat maar toch was het volgens de jury de beste cocktail. Rick is het jongste lid van de NBC en is nog helemaal niet zo lang bezig als bartender. Toch timmert Rick de laatste tijd stevig aan de weg. Zo werd hij nog derde tijdens de Coffee in Good Spirits finale eerder dit jaar en nu wint hij dan de NCC finale.

Uitslag:

1. Rick Joore (Bloomingdale)
2. Dave Mulder (Myrabelle)
3. Mikael Ekman (Cocktail & Cocktail)
4. Cor Juffermans (American Hotel)
5. Nouri Abdelaziz ( American Hotel)
6. Kevin Kroon (Seven Sins Cocktails)

Rick gaat Nederland dus vertegenwoordigen tijdens de ICC in Berlijn dit jaar. Daar zal hij uiteraard ook proberen om deze finale te winnen en wereldkampioen te worden. Naast Rick was er ook nog een prijs voor Dave Mulder. Hij kreeg de prijs voor de beste presentatie en het beste gebruik van producten.

Meer weten over de Nederlandse Bartender Club kijk dan even op www.bartenders.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!