Home / Artikelen  / Finale Coffee in Good Spirits 2009 – Video reportage

Finale Coffee in Good Spirits 2009 – Video reportage

banner

Dinsdag 31 maart was het zo ver, niet alleen de eerste dag van Venuez 09 maar ook de allereerste finale van het Nederlands Kampioenschap Coffee in Good Spirits. De winnaar van deze finale vertegenwoordigt Nederland op het vijfde SCAE World Coffee in Good Spirits in Keulen, Duitsland. In Duitsland zullen 30 bartenders en baristi, uit de hele wereld, strijden om de Wereldtitel.

Na de spannende voorronde van maandag 23 maart jl. hebben de deelnemers een week de tijd gehad om de adviezen van de jury tot zich te nemen. In de finale was duidelijk te zien dat de deelnemers de afgelopen week niet hadden stilgezeten. Het vele trainen van de verschillende technieken heeft zijn vruchten afgeworpen, met als gevolg dat de bartenders een uitstekende koffie presenteerden en de baristi prachtige cocktails lieten zien. Dit was precies hetgeen dat de organisatie voor ogen had. Organisator en voorzitter van de Stichting Dutch Coffee Promotion, Jeroen Veldkamp verwoordde het als volgt: “Prachtig om te zien hoe hier 2 ambachten samen komen en hoe bartenders en baristi elkaar op een positieve wijze hebben beïnvloed”.

Ook deze keer hadden de deelnemers 8 minuten de tijd om twee identieke Irish Coffees en twee identieke signature Coffee Cocktails te maken. De drankjes werden door de jury beoordeeld op smaak, geur en presentatie. Tevens werden de technieken beoordeeld, die de deelnemers gebruikten bij de bereiding.

De winnaar van de finale was bartender Robert Schinkel van Dr Inc. Waar Robert nog 6e werd in de voorrondes liet hij nu een ijzersterke performance zien. Vooral op het barista vlak had Robert zich enorm verbeterd, met dank aan de uiteindelijke nummer 2, Rose van Asten van Cocoon Coffee, die Robert de kneepjes van het barista vak heeft bijgebracht.

Uitslag van de Finale:
1. Robert Schinkel (Dr Inc.)
2. Rose van Asten (Cocoon Coffee)
3. Rick Joore (Dixie)
4. JeroenTenhaeff (Barista Company)
5. Richard Zijlstra (Triple C)
6. Erik Ballema (Purple 2 Drink)
7. Bas Verhoeven (Cocktailking)
8. Elbert Hennipman

Robert Schinkel krijgt de kans om Nederland te vertegenwoordigen op het vijde SCAE World Coffee in Good Spirits Championship 2009 in Keulen, Duitsland. (26-28 juni 2009)

Wil je op de hoogte blijven van de prestaties van Robert Schinkel op het vijde SCAE World Coffee in Good Spirits Championship 2009, hou dan de site van Dutch Coffee Promotion in de gaten.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!