Home / Artikelen  / Dutch Coffee Promotion – Vooruitblik

Dutch Coffee Promotion – Vooruitblik

banner

Voor het eerst hebben Nederlandse bartenders en barista’s de mogelijkheid om mee te doen aan de voorrondes van Coffee in Good Spirits georganiseerd door Dutch Coffee Promotion. Bij het kampioenschap draait het om de bereiding van koffie en alcoholische dranken. De organiserende partijen hopen hiermee een brug te slaan tussen bartenders en barista’s.

De deelnemers worden beoordeeld op het maken van twee perfecte Irish Coffee’s en twee eigen creaties waar in ieder geval koffie en alcohol in moet zitten. Een Irish Coffee hoeft niet altijd met een espresso te worden gemaakt. Daarom is het voor de deelnemers toegestaan om met andere zetmethodes te werken zoals een filtermachine of cafetière. Door de vele mogelijkheden zal het evenement zeker tot mooie verrassingen leiden.

Wie gaat er tijdens de finale op Venuez 09 met de eerste prijs naar huis en vertegenwoordigd Nederland tijdens de wereldkampioenschappen in Keulen?

Dutch Coffee Promotion

Dutch Coffee Promotion opgericht in 2007 heeft als doel het promoten van specialty coffee in Nederland. Dit doen ze door middel van verschillende competities en social events (barista, cuptasting, latte art, coffee in good spirits).

Meer weten over Dutch Coffee Promotion of inschrijven voor de voorrondes van Coffee in Good Spirits op 23 maart? Dat kan via www.dutchcoffeepromotion.nl

update: de voorronde van Coffee in Good Spirits heeft al plaatsgevonden, lees het verslag hier

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!