Home / Artikelen  / Disaronno Mixing Star

Disaronno Mixing Star

banner

Op 19 oktober jl organiseerde Disaronno voor het eerst de Nederlandse voorronde van de Mixing Star competitie in het Tuschinski theater in Amsterdam. Tijdens deze competitie moesten de deelnemers op een heuse filmset hun signature cocktail bereiden en een sour, uiteraard allemaal op basis van Disaronno.

Het idee van een filmset heeft alles te maken met de hoofdprijs. De uiteindelijke winnaar van de wereldwijde finale wint namelijk een kleine rol in een echte Hollywood film, en wel als bartender natuurlijk. Het hele evenement werd dan ook vastgelegd door verschillende video- en fotocamera’s. Dit alles om het film thema nog verder te onderstrepen.

Enkele bekende deelnemers van deze competitie waren Misja Vorstermans, Timo Janse, Bas Verhoeven, Niels van Horssen, Rick Joore en Kevin Kroon. Zij en alle andere bartenders hadden hun eigen creatie bedacht en presenteerden dit aan de jury, waar onder andere Nico Kager, de voorzitter van de NBC, deel van uitmaakte. De jury lette op de originaliteit van de signature cocktail en de Disaronno sour moest zo dicht mogelijk in de buurt komen van het originele recept van Disaronno.

In enkele van de signature cocktails werden zeer interessante ingrediënten gebruikt, zoals artisjokken likeur, yoghurt likeur en limoncello. Binnenkort zullen wij ook enkele van deze recepten plaatsen op Sensez.

Na een lange dag met veel goede en soms ook minder goede creaties werd uiteindelijk Timo Janse benoemd tot winnaar. Hij mag afreizen naar London om zijn krachten te meten met de winnaars van de andere rondes die Disaronno heeft georganiseerd over de hele wereld. Op de tweede en derde plek eindigden respectievelijk Misja Vostermans en Bas verhoeven. Heel misschien zien we Timo dus binnenkort terug als Hollywood superster in een nieuwe blockbuster. We zullen je hier op Sensez in ieder geval op de hoogte houden van deze finale en de uiteindelijke winnaar bekend maken.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!