Home / Artikelen  / De vrijdagmiddagborrel: Frisser bier

De vrijdagmiddagborrel: Frisser bier

banner

Bierdrinkers hef uw glazen. Deskundigen hebben bedacht hoe we ons bier langer fris kunnen houden. Wetenschappers hebben ontdekt wat de belangrijkste stoffen zijn die ervoor zorgen dat bier die bittere en harde nasmaak heeft, en ze zeggen dat door dit gewoon te voorkomen, onze biertjes langer vers kunnen worden gehouden.

In tegenstelling tot wijn en gedistilleerde dranken, is het voor bier niet heel best om het te laten rijpen, wat betekent dat het het beste vers en fris gedronken dient te worden.

Maar wetenschappers hebben ontdekt dat het voorkomen van wat bekend staat als, de vorming van geprenyleerde polyketiden (ja ze bestaan echt) tijdens de fermentatie kan bijdragen aan het langer vers houden van bier.

Wetenschapper Thomas Hofmann en zijn team, hadden de niet zo beroerde opdracht om verschillende bieren te analyseren voor en na opslag. Zij ontdekten hierbij 56 substanties die kunnen bijdragen aan een minder frisse smaak van bier, als het te lang heeft gestaan. Zij gaven als tip dat bier zo koel mogelijk houden, bijdraagt aan het langer vers en fris houden van een biertje.

Ja aan dit soort onderzoeken wordt gewoon geld uitgegeven, terwijl ik toch denk dat een biertje bij de meeste van ons niet eens te tijd krijgt om lang te blijven staan maar goed. Wij hebben onze wetenschappelijk bijdrage voor deze week in ieder geval weer gedaan. Nu lekker het terras op en genieten van een lekker biertje. Proost!!!

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!