Home / Artikelen  / De teams: Zussen

De teams: Zussen

banner

De afgelopen weken zijn alle inschrijvingen voor ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’ voorbij gekomen. Ook is er inmiddels bekend welke teams nu allemaal mee gaan doen aan deze competitie. Nu is het tijd om ze de aankomende weken één voor één persoonlijk aan jullie voor te gaan stellen. Wie is wie? Hoelang staan ze al achter de bar en wat is nu eigenlijk hun persoonlijk favoriete Cointreau cocktail? Dat en meer zal hier de aankomende tijd bekend gemaakt gaan worden.

We trappen af met Zussen uit Utrecht. Het team bestaat uit de bartenders Tony Valens (27 jaar), Yorn Bachofner (24 jaar) en Laura Emmens (22 jaar). We hebben ze elk enkele vragen gesteld en dit is wat zij zeiden.

Hoelang ben je al werkzaam als bartender en waarom?

Tony: Ik werk al 11 jaar in de horeca en ben nu vijf jaar werkzaam als bartender. Sinds drie jaar ben ik werkzaam bij Zussen en ik doe dit nog steeds met veel plezier. Ik hou er van om te experimenteren met verschillende dranken en om gasten goede cocktails te serveren. Daarnaast vind ik het belangrijk om servicegericht te werken. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Ecuador en waar ik nu voornamelijk mijn focus op heb liggen, is om een brug te slaan tussen de meer klassieke kant van de cocktails vanuit Europa en dit te combineren met de Zuid Amerikaanse stijl.

Yorn: Op dit moment werk ik alweer zes jaar als bartender en sinds een jaar werk ik bij Zussen. De reden waarom ik ben gaan werken als bartender, is omdat het een kick geeft als het druk is aan de bar en ik alle gasten op de juiste manier kan bedienen met goede service, gastvrijheid en natuurlijk perfecte cocktails.

Laura: Ik ben vier jaar werkzaam bij zussen en ben begonnen in de bediening. Doordat ik steeds meer interesse begon te krijgen in het vak van bartender heb ik mij hier op gespecialiseerd. Mijn passie voor cocktails kan ik goed kwijt hier bij Zussen. Ik hou van experimenteren met verschillende spirits. Uiteraard wil ik ook laten zien dat bartenders niet alleen maar mannen hoeven te zijn. Ook vrouwen hebben de skills om goede bartenders te zijn.

Naast te vertellen wie nu eigenlijk wie is, hebben we ze ook gevraagd wat hun eigen favoriete Cointreau cocktail is om te maken en om zelf te drinken.

Tony: Zijn eigen versie van de Iguana is zijn favoriet om te drinken. Dit is een cocktail met meloen likeur, tequila, een geheime home made siroop, limoen en uiteraard Cointreau. De cocktail die hij het liefst maakt voor zijn gasten, is de Catarata. Deze wordt bereid in een Margaritaglas en bevat onder andere Galiano, koffie en ook hier ontbreekt de Cointreau natuurlijk niet. Het speciale aan deze cocktail is dat hij aan wordt gestoken en zo wordt geserveerd.

Yorn: Om te bereiden valt de keuze van Yorn op de Cosmopolitan. Dit ziet hij als een echte klassieke Cointreaucocktail. Om te drinken valt zijn keuze op de Orange Cinnamon Caipirovska met Cointreau.

Laura: Ze heeft niet echt een voorkeur als het gaat om het bereiden van een Cointreau cocktail. Om te maken daarentegen viel haar keuze direct op de Cosmo. Ze houdt van de smaak van de Cosmopolitan cocktail, uiteraard bereid met Cointreau.

Naast de persoonlijke vragen hebben wij ze ook nog enkele vragen als team gesteld. Zoals, waarom willen jullie meedoen aan deze competitie?

We willen hiermee Utrecht op de kaart zetten op het gebied van cocktails. Zussen is als bar nu al meerdere jaren bezig met cocktails in Utrecht en hiermee willen we laten zien dat Zussen bij de top hoort binnen de Nederlandse bartending scene. Daarnaast zien we het ook als een extra push om cocktails meer onder de aandacht te brengen.

Wat verwachten jullie van de competitie?

Het deelnemersveld is sterk, maar uiteraard gaan we voor de winst. Enkele bars uit Amsterdam behoren zeker tot de kanshebbers, maar wij willen met onze inzet en passie gaan proberen om toch vóór alle andere deelnemende teams te gaan eindigen. We hebben enkele speciale dingen in gedachten om dit te bereiken.

Wat vinden jullie van het initiatief van Cointreau voor deze wedstrijd?

We vinden het een geweldig initiatief. Het is een leuke vernieuwing om nu niet eens een keer alleen te moeten staan maar om met je eigen team de strijd aan te gaan. Je kunt elkaar ondersteunen en motiveren. Daarnaast is het goed om te zien dat er zoveel teams meedoen, hierdoor zie je dat cocktails echt leven bij bartenders.

Dit is dus team Zussen uit Utrecht die wij als eerste aan je hebben voorgesteld. Zij gaan de komende tijd strijden in ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. Binnenkort gaan we steeds meer teams persoonlijk aan jullie voorstellen. Hou Sensez dus in de gaten voor het laatste nieuws voor de competitie Best Barteam 2011 by Cointreau.

foto’s: Ming Chao


Grotere kaart weergeven

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!