Home / Artikelen  / De teams: Zeezicht

De teams: Zeezicht

banner

Zo, het weekend zit er weer op dus we gaan we verder met het voorstellen van enkele teams die deelnemen aan ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. We beginnen vandaag met Café Zeezicht uit Breda. Dit team bestaat uit de bartenders, Rick Hasselo (33), Frank Zaal (28), Sander van der Ent (30) en Jos Ruig (25). De eerste drie bartenders hebben we enkele vragen voorgelegd.

Hoelang zit je al in het vak en hoe ben je er in terecht gekomen?


Rick: Ik werk inmiddels 14 jaar als bartender en alles bij elkaar zit ik nu alweer vier jaar bij Zeezicht. Ik kom uit een echte horecafamilie en ondanks dat ik een sportopleiding heb genoten, ben ik ook in de horeca terecht gekomen. Op een gegeven moment ben ik me meer gaan verdiepen in cocktails en dergelijke en tot op de dag van vandaag werk ik nog steeds met veel plezier in deze sector.


Frank:In totaal werk ik alweer 11 jaar achter de bar en vijf jaar daarvan ben ik alweer werkzaam bij Zeezicht. Voor mij is dit een uit de hand gelopen hobby. Ik ben ooit begonnen als bartender door een bijbaan en van daaruit heb ik steeds meer geleerd en steeds meer gedaan.


Sander: Ik ben zes jaar werkzaam als bartender en één daarvan bij Zeezicht. Ik ben begonnen bij poppodium Mezz in Breda. Hier kwam toen een vacature vrij voor een bijbaan als bartender daarna heb ik eigenlijk nooit meer anders gewild of gedaan.
Wat willen jullie gaan doen voor de winst?

We hebben enkele leuke ideeën wat betreft bepaalde signature drinks met Cointreau, maar daar kunnen we natuurlijk niet al te veel over uitwijden. Verder moeten we het hebben van onze goede samenwerking. We hebben een groot terras en binnen hebben we boven en beneden ook nog veel plekken. Samenwerken is bij ons dus van zeer groot belang en daar zijn we ook goed in dus we hopen hier ook nog enkele punten mee te kunnen scoren.

Wie zien jullie als jullie grootste concurrenten?

Wij focussen ons meer op de restaurants en dergelijke, omdat wij dat zelf ook zijn. We richten ons dus op deelnemende teams zoals Fellini uit Enschede en Zussen uit Utrecht. We zijn waarschijnlijk wel de underdog maar we gaan van onze eigen kracht uit en proberen met orginaliteit zo ver mogelijk te komen.

Als laatst willen we vraag nog weten wat jullie motivatie was om mee te doen?

We willen Breda en eigenlijk het hele Zuiden meer onder de aandacht brengen. De meeste cocktailgerelateerde dingen gebeuren toch meer in het Westen en wij willen hiermee laten zien dat ook het Zuiden mee kan komen in deze ontwikkelingen. Daarnaast is het voor ons als team ook zeer goed, om onze samenwerking nog verder te verbeteren en meer ervaring op te doen.

Cafe Zeezicht, het eerste team uit het Zuiden. Zij gaan proberen om gekroond te worden tot Best Barteam in ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. We wensen ze uiteraard veel succes en we zullen ze de aankomende tijd waarschijnlijk nog wel vaker voorbij zien komen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!