Home / Artikelen  / De teams: Mundial

De teams: Mundial

banner

De volgende bar uit het Zuiden wil zich even voorstellen. Dit keer Mundial uit Eindhoven. Dit team bestaat uit Bas Verhoeven (35), Jeroen Lammers (24), Rigoletto de Castro (30) en Jef Andres Heamhouts Moraga (25). Zij gaan strijden in ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011.

Uiteraard hebben we ze weer enkele vragen voorgelegd en er kwamen enkele interessante quotes naar voren bij deze mannen uit Eindhoven.

Hoelang werk je al als bartender en hoe is ooit begonnen?


Bas: Ik zit inmiddels alweer 11 jaar in het vak en drie jaar daarvan heb ik bij Mundial gewerkt. Het is voor mij als een uit de hand gelopen hobby begonnen, ik moest noodgedwongen door blessures stoppen als professioneel danser en toen ben ik fulltime als cocktailbartender aan de slag gegaan. Na in het buitenland te zijn begonnen heb ik mijn passie voor de cocktails meegenomen naar Nederland.


Jeroen: Ik ben eigenlijk pas twee jaar bezig als bartender en anderhalf jaar daarvan werk ik bij Mundial. Voor mij is de sociale factor heel belangrijk. Ik werk graag met mensen en ik wil mijn gasten altijd een speciale avond geven. Door mijn passie voor het vak probeer ik elke keer te streven naar perfectie en zo mijn gasten altijd tevreden te stellen.


Rigoletto: Ik werk echt nog maar heel kort als bartender, namelijk anderhalf en dit was gelijk bij Mundial. Ik was hiervoor al wel werkzaam binnen de horeca maar niet als professioneel bartender. Cocktails zie ik als een expertise en daarom heb ik hiervoor gekozen. Ik zeg ook altijd dat ik geen dranken verkoop maar smaken. Elke cocktail heeft een bepaald karakter en sluit aan bij smaken van mensen en daar moet je altijd zo goed mogelijk aan zien te voldoen.

Wat is je favoriete Cointreau cocktail?

Bas: Ik kies voor de Breakfast Martini en dan met name omdat ik hem van de maestro zelf heb geleerd (Salvatore Calabrese), en hij is toch wel één van mijn voorbeelden en daarnaast is het ook gewoon een hele lekkere cocktail.

Jeroen: Ik ga voor de Margarita, omdat ik echt een voorstander ben van tequila. Dat wordt nu nog te vaak onderschat in de Nederlandse horeca en dat is jammer. Uiteraard is het ook een hele heerlijke cocktail.

Rigoletto: De Cosmopolitan is mijn favoriet, omdat hij lekker en simpel is. Het is legende op zichzelf. Door zijn simplicity heeft hij voor mij toch een bepaalde extra flair.

Wie zien jullie als concurrentie tijdens deze contest?

Voor ons zijn dit toch Door 74, Vesper en MOMO. Dit zijn teams die al heel bekend zijn en ook echt hele goede bartenders hebben maar natuurlijk willen wij laten zien dat wij zeker niet voor deze teams onder doen.

Wat gaan jullie extra doen om te winnen?

Nou daar kunnen we natuurlijk nog niet teveel over zeggen, want anders geven we al onze geheimen prijs maar we hebben enkele cointreauversial ideeën in gedachten.

Wat vinden jullie van het initiatief?

Heel goed natuurlijk. Competities halen je sowieso altijd al uit de dagelijkse routine dus dat is altijd al extra leuk. Daarnaast is, dat het nu eens een keer in teamverband is een extra stimulans. Bas wilde trouwens nog even extra kwijt dat hij het toch wel heel erg jammer vindt dat Nicoline maar dit ter zijde (van Maxxium) weggaat.

Dit waren de mannen van Mundial en zij gaan natuurlijk hun best doen om ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011 te winnen. We willen graag afsluiten met een quote van de heren die perfect aansluit bij dit barteam; If it aint bold it aint a bartender

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!