Home / Artikelen  / De teams: MOMO

De teams: MOMO

banner

We willen het volgende team aan je voorstellen. Deze keer is het MOMO uit Amsterdam. Dit team doet ook mee aan de ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. Dit team bestaat uit de bartenders Niels van Horssen (34 jaar), Rick Joore (21 jaar) en Rafeal Reyes (28 jaar). We hebben ze gevraagd of ze zichzelf even willen voorstellen en wat zij vinden van de competitie.

Sinds wanneer werk je als bartender en waarom heb je voor dit vak gekozen?

Niels:Ik werk inmiddels vijf jaar achter de bar waarvan één jaar bij MOMO. Ik stond eigenlijk al van jongs af aan bier te tappen in een soort illegaal café van mijn vader. Hier is mijn liefde voor het vak al begonnen. Naarmate ik ouder werd is deze passie zich steeds verder gaan ontwikkelen. In het Mövenpick hotel kwam ik voor het eerst in aanraking met cocktails en sindsdien heb ik me hier op gefocust en probeer ik mezelf nog steeds verder te onwikkelen.

Rick: Op dit moment werk ik vier jaar in de horeca en pas 2 maanden bij MOMO. Ik heb voor dit vak gekozen omdat ik er van hou om mensen om me heen te hebben. Het contact met de gasten doet mij altijd goed. Bartending zie ik ook als een wereldbaan en het is ook nog een droom van me om als bartender de wereld over te reizen en in enkele topbars werkzaam te zijn.

Rafael: Ik ben eigenlijk pas een half professioneel bezig als bartender en 5 maanden daarvan bij MOMO. Ik ben opgeleid in de Hospitality en ik vond het vak van bartender altijd al fascinerend en ik heb dus een half jaar geleden besloten om er vol voor te gaan.

Wat je favoriete Cointreau cocktail?

Niels:Als ik moet kiezen dan kies ik voor de Sidecar. Mijn voorkeur gaat uit naar iets sterkere cocktails en dit is de Sidecar voor mij. Daarnaast vind ik ook dat die behoort tot de echte klassiekers.

Rick:Voor mij is dit de Mai Tai. Het is een heerlijk frisse cocktail en daarnaast hou ik heel erg van rum. Deze combinatie heeft dus echt mijn voorkeur. Mai Tai’s worden vaak onderschat en gezien als een mierzoete cocktail maar een goed bereidde Mai Tai is echt geweldig.

Rafael: Ik vind de White Lady een echte Cointreau cocktail. Het is een cocktail die lekker fris is en iedereen aanspreekt.

Uiteraard hebben we ze ook weer enkele vragen als team gesteld, zoals waarom wil MOMO eigenlijk meedoen?

Er zijn genoeg competities voor een bartender alleen maar weinig voor een heel team en dat misten wij nu juist. We willen hiermee laten zien dat MOMO vernieuwend bezig is en we willen hiermee als team verder groeien.

Wat zijn jullie verwachtingen?

Er zitten echt hele goede teams bij en ook teams die we helemaal niet kennen. Dat maakt deze competitie zo interessant. We willen met MOMO in ieder geval gaan voor een finaleplek. Als we dat halen dan is het voor ons al geslaagd.

Wat vinden jullie van dit initiatief?

Zoals we eerder al zeiden, zijn er genoeg competities gericht op een bartender. We hebben zo’n soort opzet echt gemist en we denken dat dit echt een hele goede competitie, en ook een jaarlijks terugkerend evenement kan worden.

Dit was team MOMO. Zij gaan een gooi doen naar de titel van ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. Er zijn nog veel meer teams die we aan je voor willen stellen dus check regelmatig de site om alles te weten te komen over de teams in de Cointreau’s Best Barteam competitie 2011.

foto’s: Ming Chao

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!