Home / Artikelen  / De teams: Marquee

De teams: Marquee

banner

We willen het volgende Amsterdamse team aan je voorstellen. Deze keer is het Marquee uit Amsterdam. Dit team doet ook mee aan de ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. Het team bestaat uit de bartenders Ben Warren (26 jaar), Simon Alexander (34 jaar) en Mike Wecker (24 jaar). We hebben ze gevraagd of ze zichzelf even willen voorstellen en wat zij vinden van de competitie.

Sinds wanneer werk je als bartender en waarom heb je voor dit vak gekozen?


Ben: Ik sta nu acht jaar achter de bar en ben hier 4.5 jaar geleden begonnen. Toen ik 18 was begon het voor mij als een bijbaan om gewoon wat extra cash te verdienen. Op een gegeven moment ging ik werken in een cocktailbar en dat sprak mij heel erg aan. Ik ben altijd al iemand geweest die zich heel erg aangetrokken voelde tot de hospitality en ik kan in dit vak al mijn creativiteit kwijt.


Simon: Ik ben begonnen toen ik 15 was, dus dat is 19 jaar geleden en ik werk eigenlijk nog maar sinds vijf maanden hier. Ik hou heel erg van smaken en spirits dus dan kom je al gauw achter de bar te staan. Ik heb het geluk gehad dat ik met enkele hele goede bartenders heb kunnen werken en daar heb ik dan ook heel veel van geleerd. Als bartender sta je eigenlijk elke dag op een podium om je gasten te vermaken en dat spreekt mij heel erg aan.


Mike: Sinds zes jaar sta ik achter de bar en sinds twee maanden werk ik hier bij Marquee. Ik hou heel erg van experimenteren met dranken om op die manier elke keer nieuwe smaken te maken. Dat is voor mij eigenlijk de hoofdreden waarom ik ben gaan werken als bartender.

Omschrijf Cointreau in drie woorden.

Ben: Uniek, stijlvol en fris

Simon: Sexy, veelzijdig en wereldberoemd

Mike: Dynamisch, fris en ja die derde kom ik niet op want die jongens voor me hebben mijn antwoorden gestolen 😉

Wie zien jullie als concurrentie tijdens deze competitie?

Daar kunnen we kort over zijn. Dat is Door 74. Het is 1 van de beste barren uit Nederland en zij zijn dan ook zeker een favoriet voor de titel.

Wat was jullie motivatie om mee te doen?

Het is eigenlijk onze eerste wedstrijd waar we aan mee doen. Het is goed voor extra exposure voor onze bar en daarnaast kunnen we op deze manier ook een hoop nieuwe mensen leren kennen.

Wat is eigenlijk jullie sterkste punt als team?

We zijn goed op elkaar ingespeeld, dat is natuurlijk altijd een voordeel en daarnaast is een ander sterk punt, dat we altijd onze gasten willen vermaken. Dat zijn de punten waar wij mee hopen te kunnen gaan scoren tijdens de competitie. Voor de rest gaan we ons best doen en er plezier in hebben.

Dit was het eerste en eigenlijk ook het enige britse team dat mee doet aan ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. We zijn zeer benieuwd wat zij gaan laten zien tijdens deze wedstrijd dus we houden jullie zeker op hoogte over de voortgang van dit en alle andere teams tijdens de Best Barteam contest 2011.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!