Home / Artikelen  / De teams: Little Buddha

De teams: Little Buddha

banner

Vorige week zijn we begonnen met de teams persoonlijk aan je voor te stellen die gaan strijden tijdens ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. We hebben er nog genoeg te gaan dus het is tijd voor de volgende. Deze keer Little Buddha uit Amsterdam.

De bartenders die het moeten gaan doen zijn Marcel Valken, Michael Frascali, Dillan van Heusden en Airto Cramer. Helaas kon niet iedereen van het team aanwezig zijn voor de shoot, maar gelukkig hebben we toch nog twee van hen kunnen spreken. We hebben ze weer enkele vragen voorgelegd over henzelf en over de competitie.

Hoelang sta je al achter de bar en sinds wanneer werk je bij Little Buddha?

Dillan: Ik werk inmiddels al acht jaar achter de bar en ik ben eigenlijk pas enkele maanden aan het werk bij Buddha. Bartending is voor mij begonnen als een hobby. Ik vond het leuk om te experimenteren met drankjes en daarnaast zag ik het als een leuk manier om geld te verdienen. Ik hou van het sociale vlak van het bartender zijn. Ik ben er om de gasten een leuke avond te bezorgen en om ze perfecte service te bieden. Als ik dan aan het eind van de avond de gasten tevreden naar buiten zie stappen, dan is mijn avond ook gemaakt.

Airto: Ik ben pas drie jaar bezig in de horeca en sinds één jaar bij Buddha. Het vak van bartender had altijd een bepaalde aantrekkingskracht op mij. Ik heb in mijn korte carrière in de horeca alle facetten al gehad, van barback tot barista. Maar ik keek toch altijd lichtelijk jaloers naar de bartenders. Op een gegeven moment heb ik er voor gekozen om mij hierop te richten en ik doe dit nog steeds met heel veel plezier.

Michael Frascali

Wat je favoriete Cointreau cocktail?

Dillan: Voor mij is dit de Sidecar. Hij is goed gebalanceerd en heeft een heerlijk smaak. Ik drink hem graag en ik adviseer hem ook altijd graag aan mijn gasten.

Airto: Ik hou van de Mai Tai. Je kan hem mooi uitserveren naar je gasten en ze daarna precies gaan vertellen wat ze allemaal gaan proeven. Het is ook één van mijn favoriete Cointreau cocktails om te drinken, omdat het, mits goed bereid, ook een echte klassieker is.

Ook hebben we de bartenders van Little Buddha weer enkele vragen gesteld als team, zoals wat een hun motivatie is om mee te doen.

We willen ons meten met de sterkste teams en ons als team ook proberen te verbeteren.

Wat zijn jullie verwachtingen van de competitie?

Het wordt een sterke competitie. Alle deelnemende bars maken een kans. Het gaat nu niet alleen om 1 bartender maar om de samenwerking als team dus het kan alle kanten op. We hebben alle soorten bartenders in huis, van een speedbartender tot flair en van barback tot mixologist dus daar moeten we zeker punten mee kunnen gaan scoren.

Wat vinden jullie van het initiatief van Cointreau voor deze competitie?

Het teamverband is echt heel cool. Normaal wordt er alleen maar gekeken naar een bepaalde bartender maar nu wordt het hele team beoordeeld. Het versterkt de band voor ons als team en daarnaast tilt het ook de hele bartender scene naar een hoger plan, doordat er zoveel teams uit heel Nederland meedoen.
Het team van Little Buddha gaat dus vanaf volgende week strijden voor ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. De aankomende dagen zullen de meeste teams nog aan je voorgesteld gaan worden, dus check regelmatig de site om de hoogte te blijven van de Cointreau Best Barteam 2011.

foto’s: Ming Chao

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!